Campus Alingsås

Campus Alingsås

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Campus
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till campus hemsida

Description

Vi erbjuder dig en studiemiljö med grupprum, datorer och annan teknik som gör det möjligt för dig att ta del av dina studier. Servicen är till för dig som studerar enskilt eller i grupp, på distans eller vanlig traditionell högskoleutbildning.

Kommunikation med lärare och studiekamrater sker främst via internetbaserade system i form av föreläsningar via videokonferens eller strömmande, seminarium via videokonferens, redovisning och/eller handledning via nätmöten.
Här finns även datorer med webbkamera och headset att låna. Dessutom finns det personal som du kan få stöd av. Fördelen med dessa nätbaserade utbildningar är att du har stora möjligheter att studera på de tidpunkter som passar dig. På internet kan man ta del av filmade föreläsningar genom strömmande media. Materialet är åtkomligt dygnet runt och kan ses flera gånger.

Utbildningens Hus

Utbildningens Hus är en mötesplats för vuxna som vill studera och erbjuder en mängd olika nivåer från grundskola till högskola. I Utbildningens Hus finns förutom Campus Alingsås också Actus Café, Integrationsavdelningen, Utbildningsförvaltningen, Restaurangskolan, Folkuniversitetet och Passivhuscentrum.

Högskola och universitetsutbildningar

Högskolan är öppen för alla. Alla utbildningar på högskolan har behörighetskrav. Du kan studera på heltid eller deltid, på högskolan eller på distans. Campus Alingsås erbjuder många olika högskoleprogram och kurser på hemmaplan. Vi erbjuder dig en studiemiljö med grupprum, datorer och annan teknik som gör det möjligt för dig att ta del av dina studier. Servicen är till för dig som studerar enskilt eller i grupp, på distans eller vanlig traditionell högskoleutbildning.

Utbildningarna har varierande antal träffar i form av föreläsningar via videokonferens eller strömmande, seminarium via videokonferens, redovisning och/eller handledning via nätmöten men även lärare på plats. Här ingår du vanligtvis i en studiegrupp med andra studenter, som du kan träffa och diskutera med. Här finns datorer med webbkamera och headset. Dessutom finns det personal som du kan få stöd av.

Yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskolan (YH) är en beteckning på eftergymnasiala utbildningar som inte tillhör högskolan.
Det finns både kortare och längre utbildningar. Utbildningar om minst 1 år ger dig som studerar en yrkeshögskoleexamen. Utbildningar som är 2 år eller längre ger en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Yrkeshögskole-utbildningar ger rätt till studiemedel. Myndigheten för yrkeshögskolan ansvarar för landets alla yrkeshögskoleutbildningar. Yrkeshögskolan innehåller skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet och kombinerar teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas för LIA (Lärande i arbete). Exempel på utbildningar CAD tekniker, Lönespecialist, Byggingenjör, Guldsmed, Yrkesfotograf, Juristassistent. Utbildningarna varierar och alla startar inte alla terminer. Nya utbildningar tillkommer löpande.

Tentamen

Du är välkommen med en förfrågan om att skriva tentamen hos oss oavsett om du läser en distanskurs eller inte.
Vi tar ut en avgift på 300 kr/student och tentamen för dig som inte är folkbokförd i Alingsås kommun. Avgiften betalas kontant samma dag som du tenterar. Detta gäller ej de studenter som ingår i våra “egna grupper och program”.
Vid tentamen ska du visa upp giltig legitimation.

Stad:
Alingsås
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Campus
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact