Campus Helsingborg

Campus Helsingborg

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Längd
Gå till campus hemsida

Description

Campus Helsingborg är en del av Lunds Universitet och grundades år 2000. Bland utbildningarna på Campus är flera Sverigeunika. Lokalerna ligger i centrala Helsingborg.

Är du elitidrottare är Campus Helsingborg något som verkligen skulle passa dig! På campus får du möjligheten att kombinera ditt idrottande med studier, detta tack vare ett samarbete mellan Campus Helsingborg och Helsingborgs idrottsföreningar.

Helsingborg med sina 129 000 invånare, är Sveriges nionde största stad och är en av två städer på Sveriges “topp-tio-största-städers” lista som INTE har något eget universitet eller egen högskola, Norrköping är den andra.

Helsingborg är en väldigt ung universitetsstad. Det finns gott om bostäder och näringslivet i staden har gott om erbjudanden för studenter. Många av företagen i Helsingborgsregionen har visat ett väldigt stort intresse för Campus Helsingborg.

 

Helsingborg som studentstad

Helsingborg kallas för Sundets pärla och här är det alltid nära till stranden och naturen. Sjunk ner i en solstol under en palm på Tropical Beach eller spela beachvolley på Fria Bad. Vandra runt i sköna gröna miljöer på Fredriksdals friluftsmuseum och Sofiero slott, eller njut av vitsipporna under joggingturen i Pålsjö skog. Några mil norrut ligger det vackra naturreservatet Kullaberg, där du kan vandra, dyka och klättra.

Gillar man sport så kan man ta en runda på en av de många golfbanorna eller ägna dig åt handboll, brottning, fäktning, judo, tyngdlyftning med mera på Idrottens Hus. Är du Stampusmedlem är du även medlem i Stampus IF, som har lag i fotboll, innebandy och volleyboll med träningar och matcher varje vecka. Är man intresserad av fotboll kan man även gå på HIFs hemmamatcher som spelas på Olympia.

Vill man utforska Helsingborgs kulturutbud så rekommenderas ett besök Dunkers Kulturhus, som är skandinaviens största kultursatsning.Här kan du ta del av konst, musik, teater, utställningar och den öppna kulturverksamheten. Får du inte nog av toner och skådespel kan du bege dig till konserthuset eller stadsteatern.

Studentföreningen Stampus

Studentföreningen Stampus håller till på tredje våningen i Villan. Officiellt heter den Konsul Perssons villa. Men i Campuskretsarär det alltså Villan som gäller. Stampus är en samlingsplats för alla studenter på Campus och arbetar ständigt för att skapa en guldkant i studentlivet. Dem anordnar aktiviteter såsom nattklubbar, sittningar, pubquiz, livespelningar och mycket mer. Stampus cirka 1000 medlemmar kan även ägna sig åt sport eller dans.

Stampus FM

I Villans källare håller Stampus FM till och är en studentradio. Som student är radio ett perfekt sätt att göra sig hörd, både bland studenter och ut i samhället. Akademisk kvart är ett program som tar upp allt som är relaterat till stadens studentliv. De gör t.ex. intervjuer med unga, lokala personer som har något speciellt på gång.

Studentföreningen Agora

Några meter bredvid Stampus på tredjevåningen så huserar Studentföreningen Agora. Deras aktiviteter riktar sig mot kommunikations- och service management- studenter. De beskriver sin verksamhet som ”utbildningskompletterande”. Studentföreningen Agora vill ge studenterna möjlighet att maximera sin tid på Campus genom att vara en stöttepelarekring projekt, idéer och engagemang.

Stad:
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Längd:

Contact