Campus Lycksele

Campus Lycksele

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Campus
Längd
0,5 år 1 år 2 år

Description

Lycksele kommun ligger i södra Lappland ungefär 13 mil nordväst om Umeå och har 13 000 invånare. Näringslivet ser ett ökat behov av arbetskraft och man har en stark framtidstro i kommunen. Umeå universitet planerar att ha fler utbildningar förlagda i Lycksele (med start HT 2011). Med tanke på dessa faktorer så är Lycksele ett alldeles utmärkt alternativ för dig som vill prova vingarna i en del av Sverige som erbjuder ljusa somrar, riktiga vintrar och nära till naturen.

Umeå universitet i Lycksele bedriver sin verksamhet i MB huset, Norra Torggatan 12, ovanpå biblioteket och med närhet till tåg- och busstationen. Det är ca 220 programstudenter har tagit examen vid Umeå universitet i Lycksele sedan starten år 2000.
Lycksele ligger vid E 12, Blå vägen, ca 13 mil nordväst om Umeå. Goda kommunikationer, billigt boende, bra kommunal service och ett allsidigt fritids- och kulturutbud gör Lycksele till en mycket trivsam studieort.
Umeå universitet i Lycksele expanderar och i dag kan vi erbjuda dig ett flertal program. Vi har ett nära samarbete med näringslivet och organisationer i regionen, vilket ger dig goda möjligheter till att få arbete efter avslutade studier.
Regionkontoret i Lycksele tillhör Enheten för näringsliv och samhälle (ENS) vid Umeå universitet. ENS arbetar bl a med utbildningssprojekt som riktar sig till företag och organisationer. En ambition är att utöka samverkan mellan Umeå universitet och omgivande samhälle för att öka studenters karriärmöjligheter. Genom webbsidan www.linkedstudent.umu.se förmedlas examensjobb och uppsatsuppdrag som genomförs i samarbete med företag/organisationer i regionen.

Utbildning

Umeå universitet i Lycksele kan erbjuda dig ett flertal program och kurser. Vi har ett nära samarbete med näringslivet och organisationer i regionen, vilket ger dig goda möjligheter till att få arbete efter avslutade studier.

Program

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp
Receptarieprogrammet, 180 hp
Högskoleingenjörsprogrammet i datateknik/elektroteknik, 180 hp
Tekniskt/naturvetenskapligt basår, 60 hp

Samverkan

I Lyckseleregionen bedrivs ett nära samarbete mellan universitetet, näringsliv och organisationer.
Har du frågor och ideér kring samarbeten kontaktar du oss vid Umeå universitet i Lycksele: Ingrid Andersson, samordnare, 0950-162 71.
Studenter som resurs. Företag i regionen erbjuds att lägga ut uppdrag och projekt som studenter kan utföra som examensarbeten inom utbildningen eller praktikplatser. Mer information hittar du www.linkedstudent.umu.se

Stad:
Lycksele
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Campus
Längd:
0,5 år 1 år 2 år

Relaterade annonser

Contact