Campus Varberg

Campus Varberg

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Campus
Längd
0,5 år 1 år
Gå till campus hemsida

Description

Vi är löjligt stolta över vårt Campus i Varberg. Det kommer du också att vara när du väl har valt att lägga en del av din framtid här. Det finns många sorters Campus, men bara ett som detta. Campus Varberg är verkligen unikt.

Får man vara hur stolt som helst? Det är i alla fall vi som jobbar här på Campus Varberg. Redan när de första byggnaderna började ta form, förstod vi vad som var på gång. Sedan växte vi in i och ur våra första lokaler, och för sex år sedan blev det tillökning. Och fortfarande är vi stolta, för det är samma arkitekt och samma stil, och faktiskt ännu bättre.

Våra nya moderna byggnader och lokaler har blivit fantastiskt personliga. De ligger precis vid vattnet nere vid den gamla hamnen, ett stenkast från Varbergs imponerande fästning. Och bara ett stenkast från Varbergs centrum och järnvägsstationen.

Du får direkt den äkta känslan av marin miljö och närhet till det som är viktigt i livet. Det är här vi lever när vi studerar och bygger upp våra kunskaper och kompetens för framtiden. Det är här vi får vänner för livet. Det är här vi möter utmaningar och möjligheter. Det är här vi växer som människor. Och det är enkelt.

Ställ dig en kväll i vår stora dramasal högst upp under taket i en av huskropparna.
Titta ut över Kattegatt när solen går ner. Låt tankarna flyta iväg. Du är på Campus Varberg – ett Campus utöver det vanliga.

EFTERFRÅGADE UTBILDNINGAR

Campus Varberg är en mäklare av kunskap. Det är vår grundidé. Vi har inga egna anställda lärare, utan engagerar istället de bästa lärarna från högskolor och universitet till våra efterfrågade utbildningar.

OM YRKESHÖGSKOLAN

Yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform. I de flesta av utbildningarna varvas teori och praktik. Utbildningens längd beror på utbildningens innehåll och arbetsmarknadens behov. Alla utbildningar är nämligen djupt förankrade i verkligheten och framtagna i nära samspel med
privata och offentliga företag och verksamheter.

Tanken är att du efter en genomförd YH-utbildning ska kunna söka jobb med just den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. Många gånger får du ett jobb direkt tack vare den praktik som ingår i varje utbildning.

På Campus Varberg har vi omfattande erfarenhet av att ta fram och genomföra YH-utbildningar. Arbetssättet ligger helt i linje med vår grundidé om efterfrågade utbildningar. Utbildningarna måste godkännas av Myndigheten för yrkeshögskolan som bland annat just ser till efterfrågan i branschen.

Läs mer om våra YH-utbildningar här

OM HÖGSKOLEUTBILDNING

Det finns stora skillnader mellan att läsa på gymnasiet och på universitet eller högskola. Det här bör du veta innan du börjar.

All utbildning du läser vid ett universitet eller en högskola bygger på kurser. Vissa kurser är bara några veckor långa medan andra sträcker sig över ett helt år.

Om du läser ett program som leder till en examen har universitetet eller högskolan bestämt vilka kurser som ska ingå i programmet och i vilken ordning du ska läsa kurserna. Om du läser ett program har du en garanterad plats på alla kurser som ingår.

Heltidsstudier tar ungefär 40 timmar i veckan. Men alla timmar är inte inbokade för föreläsningar, mycket tid går åt till att läsa litteratur och göra uppgifter på egen hand. Ett tekniskt ämne har oftare fler föreläsningar, seminarier eller annan form av schemalagd undervisning än andra ämnen. Men oavsett vilket ämne du väljer att läsa har du ändå stor frihet att välja hur du vill planera din tid.

Läs mer om våra högskoleutbildningar här

STUDIEVÄGLEDNING

I C-huset på plan 2, en trappa upp från receptionen, hittar du Studie- och karriärcentrum. Här kan du få stöd i frågor om vidareutbildning, karriärmöjligheter, arbetsmarknad och yrken samt CV-skrivning.

Vill du komma i kontakt med en studie- och karriärvägledare gör du det enklast via telefon 0340-69 70 71. Du kan även besöka dem på drop-in, se aktuella öppettider på www.studera.varberg.se.

Stad:
Varberg
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Campus
Längd:
0,5 år 1 år

Relaterade annonser

Contact