Campus Västervik

Campus Västervik

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor Universitet Yrkeshögskolor
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå till campus hemsida

Description

Campus Västerviks idé är att stärka kompetensen genom att bedriva utbildning, analys och vägledning gentemot näringsliv, organisationer och individer. Vi arbetar med utveckling av utbildningar som på kort- och lång sikt efterfrågas av arbetsmarknaden. Utbildning som möter arbetslivets och individens behov av kompetenshöjande insatser och som medverkar till utveckling av kommunen, t ex inom profilområden. Hos oss får 96 % av studenterna arbete efter avklarade studier.

Studera hos oss

På Campus kan man läsa både högskole- och yrkeshögskoleutbildningar. Många av studenterna läser kurser på distans i distansanpassade lokaler. I dessa lokaler har man videokonferensutrustning och datorer. Här finns även en oberoende neutral vägledning som hjälper dig både före, efter och under dina studier.

Invigdes 2010

På Campus Västervik har kursutbudet och studentantalet ökat kraftigt från fyra fristående kurser och 40-tal studerande till flertalet fristående kurser och programutbildningar med ca 500 studerande per termin. Förutom dessa akademiska programutbildningar finns ett omfattande kursprogram som genomförs i samarbete med en rad universitet runt om i landet. Campus Västervik utvecklar löpande nya utbildningar. Följande skolor samarbetar man med: Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Linnéuniversitetet, Högskolan i Jönköping, Högskolan i Gävle, Högskolan Dalarna.

Västervik som stad

Västervik ligger i nordöstra Småland, där de stora skogarna möter skärgårdens karga klippor. Känn doften från havet och hör på havets flora av fågelliv som stilla kretsar mot en klarblå himmel. Här finns det en fantastisk skärgård och långa klipphällarna som du når från land som lockar till sköna somrar. Västervik är härligt att besöka och leva i. Alla årstider har sin charm och vi vill ge alla kunder en upplevelse i utbud av produkter, mat och upplevelser. Västerviks kommun är en medelstor kommun med drygt 36 200 invånare.Här hittar du möjligheterna till olika former av upplevelser och aktiviteter. Västervik är en turist och handelsstad, det märks extra tydligt när man tittar på näringslivet som präglas av musikevenemang som MC-dagarna och Visfesteivalen. Det finns gott om restauranger och pubar för alla smaker.

Högskoleprogram

  • Förskollärarprogrammet, 210 hp, Grundnivå
  • Skog och träteknik, högskoleingenjör, 180 hp, Grundnivå
  • Socialpedagog, 180 hp, Grundnivå
  • Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp, Grundnivå
  • Energitekniker, 120 hp, Grundnivå
  • Produktionstekniker, 120 hp, Grundnivå

Yrkeshögskoleprogram

CompositeTekniker, 300 YH-poäng
Är du intresserad av tillverkning, konstruktion och design? Då är detta en utbildning för dig. Efterfrågan på högre kompetens ökar alltmer. Komposit används inom en rad olika branscher. Från sport- och byggindustrin till avancerade lätta produkter inom flyg- och rymdindustrin.

Läs mer om alla utbildningar här!

Stad:
Västervik
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor Universitet Yrkeshögskolor
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact