Chalmers tekniska högskola

Chalmers tekniska högskola

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Studera på Chalmers

Att välja Chalmers är att välja en studiemiljö där du får alla förutsättningar för att skapa och testa dina idéer på riktigt. Oavsett om det handlar om en bro, ett radarsystem – eller nya sätt att lyssna på musik. Chalmers ger dig inte bara kunskapen och möjligheten att kickstarta en karriär som ingenjör, sjökapten eller arkitekt – vi inser också vikten av kreativitet och den fria tanken på vägen dit.
Sverige har en lång tradition när det gäller innovativ ingenjörskonst – propellern, kullagret, kylskåpet och datormusen är bara några exempel. Men framgångarna handlar också om att vi har varit bra på att bygga livskraftiga företag runt dessa innovationer. Det måste vi fortsätta vara bra på. Kanske är det runt dina idéer som man kommer att bygga upp framtidens Ericsson, SKF, Volvo och Spotify? Som ingenjör kan du göra precis så mycket du vill – på den nivån som passar dig. Därför finns Chalmers ingenjörsutbildningar med lite olika fokus. Högskoleingenjör eller civilingenjör – vad passar dig bäst?

Om Chalmers

Chalmers har en spännande forsknings- och utbildningsmiljö med gott internationellt rykte. Vi står redan i främsta ledet inom flera viktiga forskningsområden. Och vi slår inte av på tempot – tvärtom. På Chalmers har vi en övergripande målsättning – att aktivt bidra och medverka till en hållbar samhällsutveckling, nationellt och internationellt. En hållbar utveckling är en global utmaning som innebär att vi ska minska miljöpåverkan och resursanvändning, samtidigt som den ekonomiska tillväxten fortsätter och jordens befolkning ökar. Vårt utbildningssystem är anpassat till internationell standard. Det gör det enklare för dig att studera vidare i något annat land och enklare för internationella arbetsgivare att värdera din examen.

Studentliv

På Chalmersfinns ett 60 tal föreningar och kommittéer som är till för alla studenter. Har du något specialintresse finns det garanterat möjlighet för dig att utöva det på Chalmers. Utöver de centrala föreningarna och kommittéerna har även varje utbildning sina egna föreningar. Så frågan är väl egentligen bara om du har tid att delta i alla de aktiviteter som erbjuds dig som student!  Varje höst bjuds Göteborgs nya studenter in till en jätte kick-off – ett perfekt tillfälle att lära känna nya vänner!

Chalmers studentkår

Chalmers Studentkår är en organisation som drivs av studenter. Alla som studerar på Chalmers är medlemmar och har möjlighet att påverka vad studentkåren arbetar med.  Kåren jobbar hårt för att alla medlemmar ska trivas under hela sin chalmerstid – detta genom att arbeta med frågor som rör utbildningen och arbetsmarknaden men också genom att erbjuda ett brett utbud av kommittéer, föreningar och arrangemang vid sidan av studierna. Genom studentkåren har studenter alltid någon att vända sig till i frågor som rör utbildning eller den studiesociala miljön.

Chalmers kårhus

Tillsammans äger Chalmers studenter Sveriges största kårhus på 11 000 m². Kårhuset är ritat av Wingårdhs arkitektkontor, har vunnit Kasper Salin-priset och det har huserat allt från filmfestivaler och konferenser till punkgalor och snowboardtävlingar.
Är du sugen på en innebandymatch? Ett dopp i poolen och en bastu efteråt? En fika med kompisarna eller en hamburgare och en kall öl? I kårhuset på Johanneberg kan du umgås med vänner eller plugga inför tentan. Kyrkan, som inte är en kyrka utan en lokal med sköna fåtöljer och mjuka soffor, är en lugn plats perfekt för studier, sällskapsspel och trevligt umgänge. I källaren finns kårens nattklubb Gasquen och när FestU ordnar kalas med tusentals besökare pulserar hela huset av musik och dans.
Campus Lindholmen, med kårens andra kårhus, ligger utmed kajkanten mitt i ett mycket expansivt område för företag inom ny teknologi och kommunikation. I det ljusa fräscha kårhuset på Lindholmen finns kårexpedition, café med dagens lunch och en filial till vår bokhandel Cremona.
Kåren äger och förvaltar också en sportstuga i Härryda med en mycket stor, vedeldad bastu som medlemmarna kan hyra till förmånligt pris. Det senaste tillskottet är en fyrtio ton tung järnvägsvagn för sittningar och möten.

Studentstad eller storstad?

Varför inte välja både och!? Trots att det finns drygt 60 000 studenter i Göteborg är inte Göteborg en studentstad i traditionell bemärkelse. Som student får du det bästa av två världar; dels en mängd olika studentföreningar och studentkalas och dels en storstad med allt vad det innebär av kultur, uteliv, shopping och musik- och sportevenemang.

Stad:
Göteborg
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact