Fastighetsakademin

Fastighetsakademin

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Yrkeshögskolor
Längd
1 år 2 år
Gå vidare till hemsidan

Description

Fastighetsakademin – den lilla och personliga skolan, där du känner dig hemma direkt. Vi tror att detta är en mycket väsentlig del i att våra studenter lyckas med sina studier. Du kommer att ha nära relationer med såväl lärare som andra studenter, vilket underlättar dina studier men också bygger upp ditt kontaktnät mot fastighetsbranschen. På skolan finns det alltid någon att fråga om du behöver hjälp med något.

Fastighetsakademin etablerades 2001 i Göteborg. Fastighetsakademin har sedan starten bedrivit grundutbildning riktat mot fastighetsbranschen. Vi har alltid satt individen i fokus och det har även inneburit att Fastighetsakademin varit inblandat i olika projekt. 2003 blev Fastighetsakademin belönat med priset som årets integrationsföretag. Det var främst för Bergsjöprojektet, ett projekt med mål att få arbetslösa Bergsjöbor i sysselsättning som vi stolt emottog detta pris. Fastighetsakademin har sedan starten utbildat över 500 personer som också i de allra flesta fall etablerat sig i fastighetsbranschen.

Utbildningar

Fastighetsförvaltare
Vill du ha ett omväxlande arbete med mycket kontakt med människor och där du själv bestämmer mycket av arbetets innehåll? – Ett arbete som både är utvecklande och där du självständigt eller tillsammans med arbetskamrater planerar dina arbetsuppgifter och arbetstider. – Ett arbete där du är din egen chef, där arbetet inte flyttar utomlands och där anställningsvillkoren i övrigt ger dig möjlighet att förverkliga dina ambitioner.

Fastighetsförvaltaren har det juridiska och affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter. Det innebär att fastighetsförvaltaren ansvarar för att säkerställa att kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt mål och planer. Därutöver har fastighetsförvaltaren ansvar för att lagar och förordningar följs. Fastighetsförvaltaren initierar upphandling och uppföljning av konsulter och entreprenörer samt ansvarar i vissa fall för egen personal.

 • Längd: 2,5 år
 • Studiestöd: CSN-bidrag
 • Utbildningstakt: Heltid
 • Utbildningsort: Göteborg
 • Typ av utb.: YH-utbildning

Energitekniker
Energiteknikern är en specialist som ansvarar för drift, underhåll och skötsel av fastighetens tekniska system. Det innebär att energiteknikerna ser till att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens och samhällets krav samt hyresgästens förväntningar.

 • Längd: 1,5 år
 • Studiestöd: CSN-bidrag
 • Utbildningstakt: Heltid
 • Utbildningsort: Göteborg
 • Typ av utb.: YH-utbildning

Teknisk förvaltare
Framtiden är här! Och våra fastigheter måste anpassa sig. Det går inte längre att ha hus som drar en massa energi i onödan, när det finns nya tekniska lösningar som minskar förbrukningen. Det finns många klimartsmarta sätt att få ner energiåtgången i våra fastigheter, samtidigt som vi också värnar om våra hyresgästers komfort.

Att vara den som ansvarar för att bevaka den tekniska utvecklingen, alla innovationer, hur marknaden inom energisektorn utvecklar sig, det är och kommer att vara ett av de viktigaste arbetena i fastighetsbranschen. Ansvaret för att det egna företaget alltid ligger i framkant av utvecklingen. Att sedan kunna göra upphandlingar på ett effektivt och lönsamt sätt gör den tekniske förvaltaren till en nyckelperson i förvaltningsföretaget.

Varför inte vara med och styra fastighetsbranschen in i hållbar klimatutveckling! Skaffa en utbildning som gör att du har den mest efterfrågade kunskapen i framtiden!

Läs mer på vår hemsida om ett omväxlande arbete med mycket kontakt med människor och där du själv bestämmer mycket av arbetets innehåll – Ett arbete som både är utvecklande och där du självständigt eller tillsammans med arbetskamrater planerar dina arbetsuppgifter och arbetstider – Ett arbete där du är din egen chef, där arbetet inte flyttar utomlands och där anställningsvillkoren i övrigt ger dig möjlighet att förverkliga dina ambitioner.

 • Längd: 2 år
 • Studiestöd: CSN-bidrag
 • Utbildningstakt: Heltid
 • Utbildningsort: Göteborg
 • Typ av utb.: YH-utbildning
Stad:
Göteborg
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Yrkeshögskolor
Längd:
1 år 2 år

Relaterade annonser

Contact