Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Det öppna klimatet fortsätter från torget in i högskolans alla lokaler – det är nära mellan studenter, lärare och administration. Med högskolan placerad mitt i city finns även en närhet till stadens stora utbud. Just nu har vi 15 000 studenter och 650 anställda.

Vi har profilerat oss som ett professionslärosäte och vår grundläggande idé sammanfattas i devisen ”Vetenskap för profession”. Vi vill se till att våra utbildningar leder till en profession, att ”du blir något” och vi arbetar för att uppmuntra kreativitet och nytänkande. För att ge din jobbkarriär en bra start försöker vi därför att ge dig kontakt med ditt framtida yrkesliv redan under utbildningen.

Vår forskning är framgångsrik inom ett brett spann av områden. År 2010 fick högskolan fyra examensrättigheter att bedriva forskarutbildning inom tre områden: biblioteks- och informationsvetenskap, resursåtervinning samt textil och mode.  Ett stort
steg för högskolan och för vår ambition att utmärka oss inom våra profilområden, såväl nationellt som internationellt. Även om vi gärna vill se dig på plats i lokalerna i Borås erbjuder vi vissa utbildningar på distans. Och dessutom ger vi dig även möjlighet att åka utomlands för att exempelvis studera eller praktisera – en erfarenhet som kan vara värdefull för såväl dig personligen som för din karriär.

Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan har Sveriges största utbildning och forskning inom biblioteks-och informationsvetenskap, men även program och kurser inom IT och information. Samtidigt som vi är nationellt ledande inom vårt område har vi också välutvecklade internationella samarbeten.

På Textilhögskolan hittar du en av Europas mest intressanta, kreativa och högteknologiska Utbildnings- och forskningsarenor. Spännvidden inom det textila området är stor. Våra studenter har tillgång till en avancerad maskinpark, special anpassade laboratorier, verkstäder, ateljéer med mera.

Institutionen IT- och Handelshögskolan ger dig en attraktiv utbildning inom marknadsföring, revision, IT eller management. Vi har en nära kontakt med näringslivet vilket kan ge dig värdefulla kontakter. Du får också chansen att ta del av ditt framtida yrkesliv genom till exempel fadderverksamhet och projektarbeten.

Institutionen Ingenjörshögskolan satsar på moderna, yrkesförberedande utbildningar inom ett stort antal ingenjörsområden. Aktuella frågor som globalisering, resursåtervinning, miljö och hållbar utveckling står i fokus hos oss.

Institutionen för pedagogik utbildar både framtidens lärare och organisations- och personalutvecklare. Här råder ett nära samarbete mellan våra ämnes områden och utbildningar. Vi lägger stor vikt vid arbetsformer och den pedagogiska miljön.

På Institutionen för vårdvetenskap står människan och hennes hälsa i centrum.Vi arbetar aktivt för att bevaka vad somhänder i samhället och hålla våra utbildningar aktuella. För att du som student ska få en god kontakt med yrkeslivet lägger vi stor vikt vid ett nära samarbete med professionsföreträdare inom vården.

I Bibliotek & läranderesurser finns inte bara böcker och datorer, utan även Studentservice. Vi ger vägledning, stöd och handledning till dig som är student. Målet för våra insatser är att underlätta dina studier, bidra till att du når dina studiemål och att du mår bra under din studietid.Har du frågor om till exempel behörighet, urval, arbetsmarknad och studie- och karriärplanering kan du få vägledning. Vi erbjuder pedagogisk handledning inom områdena läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, muntlig presentation, våga tala, svenska och svenska som andraspråk. I mattesupporten får du hjälp av studenter som studerat matematik på högskolan. I språkverkstaden kan du under lärarhandledning utveckla din språkliga kompetens i engelska, svenska ochsvenska som andraspråk. Stöd till internationella studenter ges av vår internationella koordinator under hela studietiden.

Stöd och hjälp i hälso- och livsstilsfrågor kan du få på studenthälsan av kurator, sjuksköterska eller studentpräst. Har du funktionsnedsättning får du hjälp med särskilda pedagogiska insatser efter kontakt med samordnare för studenter med funktionsnedsättning. Du har tillgång till råd och stöd av studentombudsman i de fall du inte känner dig rätt bemött eller behandlad av personal eller andra studenter.

Bibliotek & läranderesurser är en attraktiv mötesplats på högskolan. Här hittar du dessutom landets bästa universitetsbibliotek (i tidningen Fokus ranking av landets lärosäten 2009). Och visst har de rätt. Här finns många olika miljöer – läsplatser, grupprum,
datorsalar – för studier på egen hand eller tillsammans med andra. Eller varför inte bara koppla av i våra mysiga fåtöljer? Vi har ett brett utbud av böcker och tidskrifter i tryckt och elektronisk form. Det finnssärskilda tjänster för dig som är distansstuderande och du, liksom alla andra studenter, har tillgång till vårt rika utbud på webben dygnet runt. I vår datasupport, som bemannasav studenter, får du hjälp med användarkonto, lösenord, programvaror och andra datarelaterade frågor.

Borås – en ny stad att utforska

Som ny student i Borås har du alla möjligheter att utforska och utmana din nya stad. En chans som är enkel att ta vara på just här. Allt ligger nämligen på promenadavstånd. Borås är lite av caféernas stad och du kan slinka in på en caffe latte i snart sagt varje gathörn. Missa inte Sandwalls plats när du vill hänga med vänner, träffa nya eller bara byta studiemiljö för en stund. Restaurang- och klubbutbudet växer hela tiden och du hittar snart ditt favoritställe.

En skön sensommardag ligger natursköna Stadsparken mitt i city, lite som ett Hyde Park i miniatyr. Borås har inte bara ett av Sveriges mest progressiva lärosäten, utan är också en av landets mest expansiva städer när det gäller såväl kultur, idrott och
näringsliv. Du känner säkert till Borås historia som handelsstad – med de gamla knallarna, postordern och textilen. Företagsandan finns förstås kvar men staden erbjuder så mycket mer.

När du går runt i Borås för första gången kommer du upptäcka en del märkliga saker. Staden har satsat stort på att erbjuda konst och kultur på andra platser än konventionella museum. 2010 hölls Borås Internationella Skulpturfestival och många av de objekt som deltog i utställningen har fått stå kvar. Mest känd är den nio meter höga Pinocchio bara ett stenkast från högskolan.
Bortsett från skulpturer och caféer är Borås mest känd som textilstaden. För dig som gillar design och fashion är Borås rätt stad att vara i. Sportutbudet i staden är fantastiskt. Det är inte bara fotbollslaget Elfsborg som skördar stora framgångar – inom såväl basket, hockey, tennis, friidrott, simning, bowling och bordtennis, ja faktiskt inom de flesta idrotter har Borås lag på elitnivå.
Utanför Borås stadsgränser återfinns mängder med populära badplatser, löparspår, grönområden och sevärdheter. Vill du till en storstad ligger Göteborg bara fyrtio minuters bilfärd ifrån och ska du till en världsmetropol eller sandstrand ligger Landvetter flygplats ännu närmare. Det gör möjligheten att ta sig bort enkel – och ta sig tillbaka ännu enklare. Välkommen att utforska en ny stad.

Stad:
Borås
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact