Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på arbetsmark­naden. En utbildning ger dig inte automatiskt jobb, men den öppnar nya möjligheter och många av de arbeten som utannonseras kräver en examen. På Högskolan i Halmstad kan du vara säker på att du får en utbildning som håller hög kvalitet och att du får dig nyttig kunskap in i framtiden. Vi har ett 50­tal grundprogram och omkring 400 kurser inom flera ämnesområden. Det rika utbudet bidrar till både mång­fald bland studenterna och stora valmöjligheter när det är dags att välja kurser.

Närhet till arbetsmarknaden

På Högskolan i Halmstad finns inga höga trösklar. Studiemiljön präglas av närhet mellan lärare och studenter, mellan ämnesområden och mellan Högskolan och det omgivande samhället. Genom praktik, fadderföretag och projekt i samarbete med företag, offentliga organisationer och föreningar varvas teori med nyttiga praktiska erfarenheter. Den kunskap du får med dig knyts på så sätt till den verklighet som du kommer att jobba i.

En kreativ miljö

Högskolan i Halmstad erbjuder en kreativ miljö där du har goda möjligheter att utveckla dig själv och dina idéer. Här finns stöd för studenter som vill starta eget företag och det ordnas regelbundet aktiviteter för att inspirera och sporra till nytänkande. Många program är utformade så att du som student uppmanas att ”tänka vidare”, vara kreativ och förverkliga dina idéer. Högskolan i Halmstad arbetar aktivt med jämställd ­het och mångfald och har studenter med olika bakgrund, synsätt och erfarenheter.

Lätt att trivas

Det är lätt att trivas på Högskolan i Halmstad. Hög­skoleområdet, campus, ligger samlat på ett ställe och här finns undervisningslokaler, bibliotek, idrottshall, restaurang, kaféer och kårhus. Här finns ett aktivt studentliv och föreningar av olika slag. Med cykel tar du dig snabbt mellan campus och centrum  – och havet, så klart! Hur din studietid ska bli är mycket upp till dig själv. Men i Halmstad får du de bästa förutsättningarna.

Bo kvar på din hemort -Läs på distans

Vill du bo kvar hemma men ändå kunna studera? Då finns möjligheten att läsa på distans. Det innebär att du studerar självständigt på din hemort, men på olika sätt har kontakt med Högskolan för handledning, lektioner och tentamen. Kontakten sker ofta via internet. på en del distanskurser reser du ibland till studieorten för handledning eller tentamen. Läs mer om distansutbildning .

Världen Tur & Retur – Studera utomlands

Att studera på Högskolan i Halmstad kan innebära ett steg ut i världen. som student hos oss har du goda möjligheter att förlägga en del av din utbildning i ett annat land.

Vill du lära dig ett nytt språk eller bredda din examen? Oavsett varför du väljer att läsa utomlands kommer du att få nytta av det, både på ett personligt plan och när du ska söka jobb. kunskaper i språk och förståelse för andra kulturer blir mer och mer eftertraktade på arbetsmarkna­den, särskilt om du vill söka jobb utomlands eller på ett internationellt företag. Genom en utlandsvistelse kan du skapa en unik profil på din utbildning. Men det är inte bara viktiga meriter du får med dig hem i bagaget, utan också minnen och erfarenheter för livet. På en del av Högskolans program ingår en utlandsvistelse som en obligatorisk del i utbildningen. På de allra flesta utbildningar ligger däremot initiativet hos dig. Högskolan i Halmstad deltar i EU:s utbytesprogram Erasmus, men har också samarbeten med universitet i ett flertal länder, till exempel kina, USA, Peru, Australien och Mexiko. Läs mer på under Studier utomlands .

Det händer på CAMPUS

Högskoleområdet, campus , ligger samlat ett par kilometer från centrum. Att området är koncentrerat till ett ställe innebär att du slipper kuska runt över halva stan när du ska från en föreläsning till en annan. Det bidrar också till att du lättare får kontakt med studenter från andra ämnes­områden, med lärare och annan högskolepersonal. Allt blir lite närmare och smidigare, helt enkelt. Eftersom Högskolan har expanderat mycket de senaste åren är de flesta delarna helt nybyggda och lokalerna är fräscha och moderna. Och Högskolan växer fortfarande så det knakar.  När du har lust att byta miljö är det nära till stan. Du tar dig mellan campus och centrum på några minuter med cykel eller buss. Dessutom har du nära till östra strandens fyra kilometer långa sandstrand.

Att leva studentliv

Som ny student  har du en spännande tid framför dig. För att plugga på högskola är speciellt. Du kommer att möta nya människor med olika bakgrund och du kan hitta vänner med samma intressen som du, oavsett om det handlar om musik, sport, film eller politik. Du väljer naturligtvis själv om du vill engagera dig, hur mycket och i vad. kåren  har flera studentföreningar där du till exempel kan spela teater, sjunga i kör eller delta i studentorkestern. Saknar du en förening kan kåren hjälpa dig att starta en ny. Vill du vara med och påverka Högskolans verksamhet finns dessutom möjlighet att vara studentrepresentant i olika nämnder, grupper och utskott. På en högskola i den här storleken har du verkligen möjlighet att påverka!

Stad:
Halmstad
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact