Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Unik kunskap

Du kan få en utbildning till produktionstekniker med rätt kompetens för näringslivets behov. Här finns också Sveriges spelmecka, studenter från våra dataspelsutbildningar kammar hem pris efter pris i nationella och internationella tävlingar. Och vi är helt unika i Europa med vårt program Psykologisk coach där våra lärare förutom undervisning ägnar sig åt internationellt erkänd forskning.

Arbetslivet nära

Genom mentorskapsprogram, exjobbsexpo och flera andra intressanta aktiviteter för våra studenter får du möjligheten att under studietiden knyta värdefulla kontakter med arbetslivet som ger dig försprång på arbetsmarknaden.

Är du redan ute på arbetsmarknaden finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Du har också möjlighet att få skräddarsydda utbildningar till dig och dina medarbetare.

Trivs och gör skillnad

Studier och karriär i alla ära. Det finns annat som är viktigt också – att trivas till exempel. Att det finns mer än 10 000 studenter sätter så klart färg på Skövde. Högskolan i Skövde har ett nära samarbete med Skövde kommun för att skapa en trivsam miljö för dig både i och utanför skolan.

Full av frågor

Har du frågor som katalogen inte besvarar är du välkommen att kontakta någon av våra studievägledare studievagledare@his.se eller ställa dina frågor på facebook facebook.com/hogskolaniskovde

Forskning ger dig en bättre utbildning

Som student kommer du att märka att din utbildning på flera sätt anknyter till forskningen. På så sätt garanterar vi att du får en utbildning som är uppdaterad med det senaste från forskningsfronten. Du kan också få arbeta med problem relaterade till Högskolans forskning i projekt och examensarbeten. Genom den forskning vi bedriver på Högskolan höjer och utvecklar vi vår kompetens och därmed även kvaliteten på utbildningen, vilket i slutänden är bra för dig som student.
Mer information om vår forskning hittar du på  www.his.se/forskning

Kontakter med näringslivet är avgörande

Enligt en analys av Svenskt Näringsliv är samverkan med näringslivet den mest avgörande faktorn för studenternas chanser att få jobb. Det är en bra förutsättning oavsett dina ambitioner. För sätten att ta sig vidare efter högskolan och in i arbetslivet kan se olika ut. Kanske har du redan tankar, idéer och kontakter, eller ser det som ännu outforskad mark. På Högskolan i Skövde får du förutsättningarna att komma närmare dina drömmars mål och att hitta det sätt som passar dig.

Självklart vill du ha ett jobb när du pluggat klart. Då har du kommit helt rätt! Skövde ligger nämligen högt när det gäller antalet studenter som får jobb efter sina studier. Högskolan har ett brett kontaktnät med arbetsmarknaden i hela Skaraborgsregionen för att du redan under studietiden ska kunna få kontakt med tänkbara arbetsgivare. Gästföreläsningar, seminarier, företagsbesök och mässor är några aktiviteter. Via det högkvalitativa och populära mentorskapsprogrammet har du stor möjlighet att få en egen erfaren mentor från den bransch där du vill arbeta i framtiden.

Från föreläsningssal till verklighet

De flesta utbildningar avslutas med ett examensarbete och många studenter väljer att skriva det tillsammans med ett företag eller den offentliga sektorn för att få använda sina teorier i verkligheten. För att du ska hitta intressanta företag att göra ditt exjobb med så anordnar Högskolan en exjobbsmässa varje höst.

På Högskolans webbplats finns en särskild ”Jobb och karriär”-sida där företag ges möjlighet att annonsera ut lediga jobb, sommarjobb, extraarbete, praktik- och traineeplatser och förslag på exjobb. Du som vill starta eget företag kan också få stöd av Drivhuset som hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer.

Låt din affärsidé gro i ett växthus

Växthus för företag – vad är det? Gothia Business Incubator fungerar som ett växthus för nystartade företag. Här får du professionellt stöd, draghjälp och bästa möjliga förutsättningar att driva fram ett nytt företag. Förutom förmånlig hyra i teknikparken Gothia Science Park, granne med Högskolan, kan du träffa både rådgivare och konsulter som ger dig stöd. De kan till exempel hjälpa dig med finansiering och riskkapital, affärs- och marknadsplaner och söka stipendier. Dessutom träffar du många andra nya företagare som tampas med samma möjligheter och problem som du.

Kom ihåg att Högskolan också har karriärvägledare som kan ge dig vägledning när det gäller din framtida karriär och hur studierna kan hjälpa dig att nå dina mål. De erbjuder även hjälp med att skriva CV, personligt brev och hur du kan förbereda dig för en anställningsintervju.
Mejla karriarvagledare@his.se

Våra distansutbildningar – Studera när du vill, var du vill

Utbildning på distans kräver lika stor arbetsinsats som en Högskolekurs på campus. Den flexibla distansutbildningen kan vara upplagd på många olika sätt. Gemensamt för de nätbaserade distansutbildningarna är att de ger en större möjlighet att planera var och när man studerar.

Flexibilitet

Vissa utbildningar kan du läsa oavsett om du befinner dig i New York eller i Skövde, du kan plugga mitt i natten eller under kontorstid. Lärcenterbaserade utbildningar kräver att du befinner dig på en viss plats vid en viss tid, men det kan mycket väl vara din hemort även om det är Högskolan i Skövde som ger utbildningen. Välj den distansutbildningsform som passar dig och dina behov bäst. Glöm dock inte bort att flexibiliteten har gränser och att det kräver självdisciplin och planeringsförmåga för att klara av distansutbildning.

Kommunikation

På en distanskurs kanske du inte träffar dina lärare och de andra studenterna på samma sätt som på en campuskurs, men du kan ändå ha mycket kontakt. Modern teknik och olika typer av media används för att kommunicera och dela information i utbildningen.

Arbetsinsats

Att läsa en utbildning på distans från Högskolan i Skövde kräver minst lika mycket av dig som student som om du läste på campus. Även om du i stor utsträckning kan bestämma när du ska följa en föreläsning så kommer du sannolikt att få inlämningsuppgifter med deadlines som du måste följa. Alla kurser avslutas med någon form av examination. I vilken form detta sker skiljer sig från kurs till kurs.

UTLANDSSTUDIER – GÖR EN RESA FÖR LIVET, STUDERA UTOMLANDS

Vad sägs om en termin i Budapest eller Hong Kong? Varför inte läsa en del av dina studier i USA, Spanien eller Kanada? Vare sig du ska arbeta utomlands eller i Sverige är kunskap om andra kulturer och språk en bra erfarenhet, en merit och så klart en upplevelse.

Högskolan i Skövde har runt 80 partneruniversitet i 30 länder. Du kan välja om du vill söka någon av Högskolans alla utbytesplatser eller åka på egen hand. Som utbytesstudent är du fortfarande student här vid Högskolan och kurserna du läser räknas in i din examen om de motsvarar de kurser som du skulle ha läst inom ditt program. Att ta chansen att studera utomlands under en termin eller två ger mycket mer än bara ämnesstudierna. Du förbättrar dina språkkunskaper och kanske lär dig nya språk och får utforska andra kulturer, är med om saker du aldrig kan uppleva här hemma, samtidigt som du knyter internationella kontakter. Tidigare utbytesstudenter vittnar om ett stärkt självförtroende och en positiv personlig utveckling. Många arbetsgivare ser också utlandsstudier som meriterande och du ökar därför dina chanser på arbetsmarknaden.

INTERNATIONELLT PÅ HEMMAPLAN

Varje år söker sig hundratals utländska studenter till Högskolans utbildningar. Du har därför alla möjligheter att träffa människor från andra delar av världen, utan att själv resa så långt. Högskolan i Skövde lockar också många gästlärare från utländska partneruniversitet och även på forskningssidan finns ett intensivt internationellt samarbete.

VAR VILL DU STUDERA?

Högskolan i Skövde har samarbete med universitet i Bangladesh, Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Indien, Indonesien, Irland, Island, Italien, Kanada, Kina, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Mexiko, Nederländerna, Norge, Polen, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Thailand, Turkiet, Tyskland, Ungern, USA och Österrike.

Vill du veta mer om utlandsstudier, se vår hemsida www.his.se/utlandsstudier

Bo bra i Skövde – En riktig studentstad

Nästan var femte invånare i Skövde är student. Det är lätt att förstå att det sätter färg på hela staden. Här finns ett levande studentliv, men också stadens utbud av caféer och affärer och småstadens närhet. Oavsett om du är ute efter nattliv, naturupplevelser eller kultur, finns det mesta på nära håll. I Skövde hittar du ett stort utbud av affärer, restauranger och nöjen – allt på bekvämt gångavstånd från Högskolan och din studentbostad.

Bo tolv månader, betala för tio

Egen lägenhet, rum i studentkorridor eller kanske dela lägenhet med en kompis? Alternativen är många och huvudsaken är att du trivs. De flesta studenter bor i centrala Skövde, nära Högskolan, stadskärnan och resecentrum. Naturligtvis finns det bostäder som erbjuder en cykel- eller busstur också.
Nästan alla studentbostäder har bredband och det bästa av allt – du behöver bara betala hyra tio av årets tolv månader! Det kan vara bra att ta med i beräkningen när du jämför kostnaden för olika boendealternativ. Så fort du är antagen till Högskolan i Skövde är det bra att börja leta bostad, så att du hittar något som passar just dig.

HITTA NYA INTRESSEN

Ladda ner Skövdeappen till din smartphone och upplev Skövde på ett helt nytt sätt.  Här får du som student den perfekta guiden till allt det som erbjuds, vare sig det handlar om att äta, bo, shoppa, motion, kultur eller nöjesliv. Som student vid Högskolan i Skövde har du dessutom möjlighet att se ditt personliga schema i appen så att du aldrig mer missar en föreläsning. Ett tips är också att vara på facebook.com/hogskolaniskovde, där våra engagerade studenter tipsar om och bjuder in till olika aktiviteter.

STUDENTKÅREN- FÖR ETT BÄTTRE STUDENTLIV

Studentkåren i Skövde är redan en del av ditt studentliv – och som medlem gör vi det bättre! Studentkåren arbetar för ditt och alla andra studenters bästa. För bättre utbildningar, ett roligare studentliv och fler jobbmöjligheter efter studierna. Som medlem i Studentkåren har du alla möjligheter att delta och påverka vad Studentkåren ska arbeta för.
En av Studentkårens viktigaste uppgifter är att se till att Högskolans utbildningar håller hög kvalitet. Vi ser bland annat till att det finns studentrepresentanter som kan hålla lite extra koll på varje kurs och varje program. Studentkåren finns också med när många viktiga beslut fattas på Högskolan och vi tvekar inte att säga ifrån om något verkar fel eller konstigt.

VI JOBBAR FÖR DIG

En god hälsa, en bra studiemiljö och en bostad där du trivs är avgörande för att din studietid ska bli lyckad. Allt detta som du kommer i kontakt med under din studietid, förutom själva utbildningen, är studiesociala frågor. Frågor som Studentkåren hjälper dig med. Vi skapar en tryggare och trevligare vardag för dig som student.

FÖR DIN FRAMTID

Studentkåren arbetar för att det ska bli lättare för dig att ta steget ut i arbetslivet när du är färdig med dina studier. Några saker som vi arrangerar är bl a arbetsfokusdagar, gästföreläsningar och den stora årliga arbetsmarknadsmässan Framtid. Om det är någon gång du ska visa vad du går för och visa framfötterna är det på Framtid. Varje år fyller vi ett hus med företag och organisationer som letar framtida personal.

KUL STUDENTLIV

Vad vore studentlivet utan en fritid rik på sociala aktiviteter? Studentkåren ger dig chansen att aktivera dig på många olika sätt: IC som tar hand om de internationella studenterna, Regnbågsstudenterna arbetar med homo-, bi- och transfrågor och Kårkatt är skolans egen studenttidning. Utanför Studentkåren finns det även andra föreningar som t ex: HIFS för de som intresserade av att idrotta, ATLAS2 sysslar med spex, dans och sång samt väldigt många programföreningar. Saknar du din favorithobby i utbudet? Det går det säkert att lösa med gemensamma krafter, kanske starta en förening som håller på med just det du vill göra.
Som du ser är det bara att välja och vraka – det finns alltid plats för just dig!

KÅRHUS MED TRADITION

Tidigare har det varit en restaurang, Sveriges första diskotek och nu är det studenternas kårhus! Kårhuset sköts och drivs av studenter – och är till för studenter. Det är en självklar mötesplats. Den varsamt renoverade sekelskiftesbyggnaden med sin nya tillbyggnad, ligger ett stenkast ifrån Högskolan och drivs av Studentkåren. I kårhuset Boulogner arrangeras allt från spexföreställningar och danslektioner till föreläsningar och seminarier. I huset med sina två dansgolv och tre barer bedriver Skövde Sexmästeri även Studentkårens festverksamhet i form av onsdagspubar, fredagsdhiskon, sittningar, temaphester, overallsphester och mycket mer.

VILL DU VETA MER?

Besök Studentkårens hemsida, stilla din nyfikenhet och ta reda på vad mer vi gör för att du som student ska få en bra studietid.
www.studentkaren.se

VILL DU VETA MER? – VI FINNS HÄR FÖR DIG.

STUDIEVÄGLEDARE
Telefon- och besökstider hittar du på
www.his.se/studievagledning

STUDENTKÅREN I SKÖVDE
Telefon 0500-44 87 80
www.studentkaren.se

STUDENTBOSTÄDER
www.his.se/bostad

FACEBOOK – FULL AV FRÅGOR?
Kom till www.facebook.com/hogskolaniskovde

YOUTUBE
www.youtube.som/hogskolaniskovde

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
HogskolanSkovde

Stad:
Skövde
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact