Högskolecentrum Bohuslän

Högskolecentrum Bohuslän

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Längd
Gå vidare till hemsidan

Description

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. Vi erbjuder en trygg utbildningsmiljö där varje deltagare får ett personligt bemötande. Vi är lyhörda för vad du behöver och det på- verkar innehållet och inriktningen i våra utbildningar.

När du vet vad du vill läsa kan du också välja hur du vill läsa. Det finns möjligheter att läsa på hel- eller deltid, kvällstid och distans. Längre fram i katalogen hittar du våra program och kurser. Du söker både högskoleprogram och kurser via den nationella webbportalen www.antagning.se. Du anmäler dig enkelt direkt på hemsidan genom att skapa ett personligt användarkonto. Sista anmälningsdag är 15 april för studier som startar på hösten och 15 oktober för studier som startar på våren. För yrkeshögskoleprogram och vissa kurser gäller andra datum. Läs mer under respektive program/kurs längre fram i katalogen.
Länk till katalogen.
Läs om alla utbildningar här.

Att läsa på distans skapar flexibilitet i dina studier eftersom du själv bestämmer när, var och hur du studerar. En distanskurs innebär därför både frihet och ansvar för dig som student. Via Högskolecentrum Bohuslän har du tillgång till dator och uppkoppling mot Internet.

Vi är stolta över vår stad

Uddevalla är en havsnära stad på västkusten vid Byfjordens inlopp. Här bor cirka 51 000 invånare, varav cirka 31 000 i centralorten. Den intensiva torghan- deln första måndagen i månaden ger liv och rörelse åt staden samtidigt som små specialbutiker och stora kedjebutiker färgar stadsbilden. Det skiftande näringslivet är präglat av många små och medelstora företag och nyföretagar- andan är stor.

Just närheten till havet och vattnet betyder mycket för både staden och landsbygden. Ända sedan Uddevalla fick sitt varv har sjöfarten varit livlig och betydelsefull. Den 22 mil långa kusten och dess skärgård erbjuder stora möj- ligheter till natur- och kulturupplevelser i form av vandring, dykning, segling, bad och intressanta besöksmål. Det gäller också för den som har intressen som botanik, historia och geologi.

Uddvalla satsar på framtiden och på att allt fler ska välja att bo och etablera sig i kommunen. Detta innebär satsningar på bra kommunikationer, ny teknik som gör det möjligt att arbeta och studera på distans och samarbeta över gränser, med näringslivet och grannkommunerna.

Uddevalla är en mysig småstad som det är lätt att få grepp om eftersom det är korta avstånd till det mesta. Varför inte ta en söndagspromenad längs den 9,3 kilometer långa ”Strandpromenaden”. Den sträcker sig från Skalbankarna i östra Uddevalla genom centrum och vidare längs kusten till Lindesnäs.

Stad:
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Längd:

Related ads

Contact