Karlstads universitet

Karlstads universitet

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Universitet
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till universitets hemsida

Description

Vi vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har vi redan etablerat oss på en hög akademisk nivå. Vår utbildning och forskning sker i nära dialog med näringsliv och offentlig verksamhet. Här finns en av landets mest inspirerande universitetsmiljöer med närhet och öppenhet mellan människor.

Solen är Karlstads universitets symbol. Den symboliserar liv, värme och energi. Den ger ljus och står för upplysning och växtkraft. Precis som Karlstads universitet.

”KARLSTADS UNIVERSITET ÄR ETT BRA VAL FÖR DIG SOM VILL HA EN UTBILDNING AV HÖG KVALITET. VI VILL GÄRNA VÄGLEDA DIG VIDARE I DEN RIKTNING SOM PASSAR DINA FRAMTIDSDRÖMMAR BÄST.”

De stora förändringarna startar alltid som en tanke. Vi vill ge dig alla förutsättningar du behöver för att tänka dessa avgörande tankar. Vi vill också ge dig de verktyg som krävs för att omsätta dina nya insikter och idéer till verklighet. Karlstads universitet är ett av landets yngsta. Det gör oss lite modernare och lite modigare. Vår symbol är solen. Den betyder liv, värme och energi. Den ger ljus och står för upplysning och växtkraft.  På Karlstads universitet är det enkelt att bygga goda relationer. Studenterna här uppskattar närheten till sina lärare och den prestigelöshet som präglar samverkan över olika ämnesområden. Du behöver aldrig tveka att be om extra hjälp eller ställa kompletterande frågor efter en föreläsning.

Historia & Fakta

Karlstads universitet bildades 1999 och har idag drygt 1 200 anställda och cirka 12 500 studenter. Erfarenheten av att utbilda sträcker sig dock ända tillbaka till 1843 då lärarutbildningen startade. Karlstads universitet utmärks av en balans mellan akademisk och samhällsinriktad verksamhet. All forskning bedrivs i nära samarbete med andra samhällsaktörer. Karlstads universitet skapar nytta för det omgivande samhället utan att göra avkall på den akademiska integriteten.

Studiemiljö

Karlstads universitet har en av landets mest inspirerande universitetsmiljöer med närhet och öppenhet mellan människor. Vi tycker att det är viktigt att mötas och ser därför till att planera våra lokaler så att de hela tiden skapar nya mötesplatser.

Just nu står du kanske i begrepp att påbörja dina studier vid universitetet. Dina år som student kommer att bli några av de viktigaste i ditt liv. Under den här perioden knyter du kontakter som med all säkerhet kommer att vara värdefulla genom ett helt arbetsliv. Du får dina bästa vänner. Du träffar människor som tänker som du själv – eller helt annorlunda.

Studentliv

Studentlivet har mycket att erbjuda. Det är inte bara högar med böcker och seminarieuppgifter som ska lämnas in. Vill du göra något utöver studierna kan du till exempel engagera dig i studentkåren eller i någon av föreningarna. Livet som student blir vad du gör det till!

I Karlstad har du nära till det mesta. För dig som gillar att träna finns en mängd alternativ, både motionsspår, idrottshallar och gym. Du har skogen och stora natur- och fritidsområden in på knuten. Eller varför inte ta en fika på något av stans alla caféer? Det är lätt att hitta ett bra ställe, både på dagen och för nöjen på kvällen.

Spännande mötesplatser för framtiden

Karlstads universitet erbjuder dig en öppen miljö full av inspirerande mötesplatser. Vi vill uppmuntra möten mellan människor, mellan vetenskaper, teorier och olika övertygelser. Och inte minst möten mellan universitetet och arbetslivet.

Hos oss är det nära mellan studenter och lärare och du kommer lätt i kontakt med handledare, föreläsare, studievägledare, karriärvägledare och alla andra som arbetar för att din studietid ska bli så framgångsrik och rolig som möjligt.

Vårt moderna campus

Campus är vårt universitetsområde. På campus Karlstad finns det mesta du som student behöver för att leva ditt studentliv samlat på ett ställe.

Vi är också en naturlig del av Karlstad. Vår stadsdel Kronoparken ligger naturskönt i de östra delarna av stan. Med direktbuss från centrum är du här på åtta minuter. På campus finns förstås en mängd undervisningslokaler, hörsalar och laboratorier, men även flera restauranger och caféer, tryckeri, gym, campusbokhandel, studentbostäder och en vacker park, för att nämna något.

Bo & leva

Universitetsstaden Karlstad, med sina drygt 80 000 invånare, erbjuder ett brett utbud av nöjen, shopping, sport och föreningsliv. Den är lagom stor för att du ska känna dig hemma. Alla nyinflyttade studenter garanteras dessutom en bra bostad.

Oavsett vad du är ute efter är chansen stor att du hittar det i Karlstad. Här är det nära till det mesta. För dig som gillar att träna finns både motionsspår, idrottshallar och gym.  eller Gör ett besök på någon av stans alla kaféer, pubar eller krogar. Eller varför inte ta en biokväll? Det är lätt att hitta nåt som passar.

Karlstads kommun garanterar dig som nyinflyttad student en bostad. Karlstads kommun samarbetar med universitetet, kommunens bostadsbolag och övriga bostadsföretag i Karlstadsområdet för att kunna erbjuda dig som nyinflyttad student bostadgaranti.
Läs mer om bostadsgarantin här.

Historia i korthet

Karlstad har inte alltid varit en universitetsstad. Faktum är att vi blev universitet först 1999. Men erfarenheten av utbildning går långt bak i tiden. Från lärarutbildningens start vid mitten av 1800-talet fram till att Karlstads universitet nyligen fyllde 10 år.
Nedan finner du några milstolpar i lärosätets innehållsrika historia:

 • 1843 Lärarutbildning
 • 1907 Sjuksköterskeutbildning
 • 1967 Universitetsfilial
 • 1974 Gemensam byggnad för filialen och lärarutbildningen
 • 1977 Högskolan i Karlstad
 • 1987 Karlstadsmodellen
 • 1989 Utvecklingsprogrammet “Universitetet i Karlstad”
 • 1993 Magisterexamen i 13 ämnen
 • 1995 Egna professorer
 • 1997 Fasta forskningsresurser
 • 1998 Hälsohögskolan integreras i Högskolan
 • 1999 Karlstads universitet bildas
 • 2000 Rätt att examinera civilingenjörer
 • 2002 Musikhögskolan Ingesund integreras i Karlstads universitet
 • 2009 Handelshögskolan vid Karlstads universitet bildas
 • 2009 Karlstads universitet fyller tio år vilket uppmärksammas under hela året
Stad:
Karlstad
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Universitet
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact