Malmö Universitet

Malmö Universitet

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Universitet
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till universitets hemsida

Description

Malmö universitet är landets yngsta universitet. Och största. Här läser årligen omkring 25000 studenter –  varav en stor del kommer från så kallade studieovana miljöer. Att så många söker sig till oss beror sannolikt på att såväl våra yrkesorienterande som våra nya tvärvetenskapliga utbildningar är utvecklade i nära samarbete med företag, myndigheter och andra organisationer för att möta de behov som finns i dagens och morgondagens samhälle. Resultatet av denna tydliga koppling till övriga samhället också sitt tydliga språk: våra studenter får intressanta och utvecklande arbeten efter sina studier. Ett annat skäl till att många väljer att läsa hos oss är att vi erbjuder en internationell och mångkulturell studiemiljö och en öppen atmosfär med nära kontakt mellan lärare och studenter.

Universitet samarbetar aktivt med näringsliv och offentlig sektor. Många av våra utbildningar är yrkesorienterade och innehåller inslag av praktik eller projektarbete i nära kontakt med externa aktörer. Forskningen är ofta flervetenskaplig och bedrivs i tätt samarbete med partners av olika slag.

  • Är du nyfiken på Malmö universitets utbildningar? Ta chansen och träffa våra studenter och studie- och karriärvägledare på utbildningsmässor runt om i Sverige.
  • Alla studenter kan välja att plugga en termin utomlands som utbytesstudent.
  • Genom Malmö universitet kan du få hjälp med att hitta rätt i Malmös bostadsdjungel.

Studentstad året runt

Malmö universitet ligger mitt i staden, med dess stora utbud av kultur, nöjen och krogar, sport och andra aktiviteter. Dessutom tar du dig till storstaden Köpenhamn inom tjugo minuter. Här finns därför alla möjligheter att få uppleva ett ett rikt och varierat studentliv – även efter föreläsningarna.

Studentkåren Malmö

Studentkårens ordförande guido guidos berättar om studentkåren: Som student behöver du aldrig stå ensam om du stöter på problem under din utbildning. Studentkårens huvuduppgift är att se till att alla studenter vid Malmö högskola ska ha en behaglig studietid. Studentkåren arbetar med utbildningsbevakning, studentinflytande och hjälper studenter med olika problem som rör högskolan och studierna. Det kan vara allt ifrån att medla mellan lärare och student till att hitta en mikrovågsugn för lunchen. Studenter också med och röstar i alla beslutande organ på högskolan och träffar kommunen regelbundet. Kåren för in studentperspektivet och medverkar till smartare beslut. Dessutom ser kåren till att det alltid finns något att göra på  vid sidan om föreläsningarna och tentapluggandet. Inom Studentkåren Malmö finns ett brett utbud av föreningar som är öppna för alla medlemmar. Kåren fixar också intressanta seminarier och roliga studentkvällar på nattklubbar runt om i Malmö.

Stad:
Malmö
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Universitet
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact