Proteko

Proteko

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Yrkeshögskolor
Längd
1 år 2 år
Gå vidare till hemsidan

Description

PROTEKO är en stiftelse som har till ändamål att gynna och utveckla den svenska TEKO-industrin och närliggande branscher. Syftet är att öka lönsamheten hos de svenska företagen i branschen och öka den TEKO-relaterade kompetensen. Detta görs genom två olika delar som benämns näringslivsdelen och utbildningsdelen.

Stiftelsen har varit verksam i 25 år och uppkom under TEKO-industrins kris, för att bevara den kunskap som då fanns i branschen. PROTEKOs vision är att stödja branschens företag i att förstärka deras affärsideér med kunskap, konsultation och information. Vi organiserar seminarier, kurser och utbildningar för TEKOföretag, deras medarbetare och andra intressenter. PROTEKO har ett starkt nätverk och kontakter i Sveriges handels-, mode-, textil- och konfektionsbolag.

PROTEKO arbetar med olika typer av konsultarbeten, skräddarsydda efter företagens behov och områden med fokus på mode, textil och konfektion. Största fokusområden är CSR, Supply Chain Management, kvalitet och material inom hållbar utveckling och hållbart inköp.

Utöver näringslivsdelen bedriver stiftelsen även två KY-utbildningar för att kunna förse branschen med kompetent framtida arbetskraft. Båda utbildningarna är väl inarbetade hos företagen i branschen som kontinuerligt använder PROTEKOs studenter vid praktikperioder med ambition om anställning efter examen.

Inköpare inom mode, textil och konfektion, 400 p

”YH-utbildningen för dig som vill arbeta inom en dynamisk och världsomspännande bransch där det textila kunnandet är vägen mot drömjobbet”

PROTEKO har sedan 1997 genomfört KY Teko. Från och med hösten 2012 övergår denna utbildning till Yrkeshögskola under namnet ”Inköpare inom mode, textil och konfektion”.

Inköparens ansvar är mångsidigt och det krävs bra känsla för mode och trender. Dessutom ska inköparen kunna prisförhandla, avgöra kvantiteter och förstå varans väg samt välja rätt leverantör i rätt produktionsland.

Utbildningen ger en unik chans till en fantastisk och spännande karriär i branschen. Kombinationen av teoretiskt lärande och chansen att praktiskt prova dina kunskaper under LIA ger dig stora konkurrensfördelar på vägen mot arbete. PROTEKOs stora nätverk inom branschen ger dig även goda möjligheter att bygga upp ett starkt kontaktnät för framtiden.
Under utbildningen görs flera intressanta studiebesök, bland annat Modemässan i Köpenhamn.

Detta är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med inriktning på mode, textil och konfektion där kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov. Utbildningen ger god kompetens och praktisk erfarenhet av arbetet på ett företag inom branschen.
Det vet vi.

Kurser
Inköp och logistik, 35p
Kvalitet och miljö, 30p
Trikåteknik, 25p
Väveriteknik, 25p
Produktions- och konfektionsteknik, 25p
Färgeri-, berednings- och tryckeriteknik, 25p
Textil materiallära, 20p
Företagsekonomi, 15p
Marknadsföring , 15p
Datorkunskap, 15p
Kommunikation, 10p

LIA-period 1, Produktionsprocessen, 40p
LIA-period 2, Inköpsprocessen, 40p
LIA-period 3, Strategisk inköpsprocess, 30p

Examensarbete inom mode, textil och konfektion, 50p

Efter fullgjord YH-utbildning kan du fungera som:
inköpare
inköpsassistent
supply chain planner
produktionsassistent
produktionskoordinator

Särskilda förkunskaper
Svenska B
Engelska B
Matematik A

Ett års relevant yrkeserfarenhet. Relevant yrkeserfarenhet kan vara erfarenhet från arbete i klädbutik, erfarenhet från produktion med mera.

Ansökan

Ansökan ska vara PROTEKO tillhanda senast den 15 april

Borås, studentstaden

Borås är Sveriges 13:e stad med över 100 000 invånare. 1,5 miljoner människor bor inom en 10 mils radie från Borås. Staden balanserar mellan småstad och storstad.
Stor nog att rymma ett brett utbud av nöjen, kultur och service men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd.Textilstaden Borås.
Borås är idag ett centrum för textil design. Textilhögskolan och Nordisk Designskola är Sveriges ledande skolor för framtidens textildesignersOckså flera kända svenska textil- och konfentionsmärken som Oscar Jacobson, Eton, Borås Cotton, Gina Tricot, SVEA, Hemtex, 8848 Altitude, Bergman Sweden AB, Abecita, Almedahls för att nämna några, har sitt ursprung i Borås.

Upplevelser

Staden ligger inbäddad i parker och gröna områden. Och det är alltid nära till naturen. Rya åsar, ett av Sveriges mest stadsnära naturreservat, erbjuder 500 hektar av vild natur och hisnande vyer. Runt staden finns en krans av friluftsgårdar och klubbstugor, bra utgångspunkter för utfärder till skogar, sjöar, fiske och friluftsområden.

Stad:
Borås
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Yrkeshögskolor
Längd:
1 år 2 år

Relaterade annonser

Contact