Samarkands Högskolecentrum

Samarkands Högskolecentrum

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Längd
Gå vidare till hemsidan

Description

Du kan läsa på vilken högskola/ universitet du vill …
Hos oss på HögskoleCentrum kan du som studerande:

  • få tillgång till en studiearbetsplats
  • få tillgång till dator med internetuppkoppling
  • utan kostnad göra dina tentamina – oavsett vilken högskola/universitet du tillhör
  • känna dig som hemma

Det senaste halvåret har ca 300 studenter använt sig av våra lokaler – så du blir inte ensam!

Program/kurser

Idag kan du som bor i Ludvika och Smedjebacken välja bland alla distanskurser och längre program vid någon av landets högskolor och universitet. Du kan välja mellan att läsa på heltid, halvfart eller kvartsfart. För att få information och ansöka till program/kurser gå in på studera.nu

Polisutbildning

Polishögskolan i Solna har sedan flera år tillbaka förlagt polisutbildning på distans hos oss på  HögskoleCentrum i Ludvika.

Till skillnad från den vanliga polisutbildningen behöver du som distansstudent nästan aldrig lämna din hemort. Du genomför utbildningsavsnitt i kunnighet och praktiska övningar i Ludvika, Borlänge och Falun tillsammans med lärare och instruktörer från polisen. Studierna sköter du på HögskoleCentrum eller hemma i din bostad och examinationerna genomförs på HögskoleCentrum eller på polishögskolan. På polisens hemsida kan du läsa mer om varför just du ska bli polis.

Ansvarig för distansutbildningen i dalarna är polishögskolan i Solna. Ansökan till polishögskolan sker två gånger per år. Läs mer om ansökan och dess datum på polisens hemsida under Ansökan krav.

Studera på distans

Att kunna bo kvar på hemorten under studietiden och därmed få möjlighet att kombinera studierna med arbete och familjeliv betyder mycket för den enskilde men även för regionens utveckling och näringsliv.

Under senare år har intresset för distansutbildning ökat avsevärt. Enligt Högskoleverket väljer idag en fjärdedel av alla studenter att studera på distans, och inget visar på att trenden är på väg att avta, snarare tvärtom.

Högskolor och universitet runt om i landet inser att internet är nyckeln till det flexibla lärandet och i takt med att tekniken utvecklas får allt fler grupper tillgänglighet till utbildningarna.

Idag kan du som bor i Ludvika och Smedjebacken välja bland över 3 000 distanskurser och 100 längre program vid någon av landets högskolor och universitet. Du kan välja mellan att läsa på heltid, halvfart eller kvartsfart. Allt är i stort sett möjligt att läsa på distans.

På HögskoleCentrum kan du som studerande:

  • få tillgång till en studiearbetsplats
  • få tillgång till dator med internetuppkoppling
  • utan kostnad göra dina tentamina – oavsett vilken högskola/universitet du tillhör
  • träffa andra studenter från många olika utbildningar

Läs mer och ansök till din kurs/program på www.studera.nu

Stad:
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Längd:

Related ads

Contact