Umeå universitet

Umeå universitet

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Universitet
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till universitets hemsida

Description

Oavsett om du väljer att studera på Campus Umeå, Campus Skellefteå eller Campus Örnsköldsvik så kommer du att smittas av den härliga drivkraft som finns vid ett av landets största universitet. Här finns både spännande utbildningar och framgångsrik forskning. Umeå universitet har även campus i både Lycksele och Kiruna.

På Umeå universitet finns omkring 2 000 kurser och 150 program . Väljer du att studera här kanske det känns tryggt att veta att du kommer till ett av landets främsta universitet som har tillräckligt lång historia för att garantera kvaliteten på din utbildning, men är ungt nog för att det ska vara högt i tak och öppna dörrar.

Unikt för campus Umeå är att de flesta utbildningarna finns samlade inom gångavstånd. Tio minuters promenad från campus finns Konstnärligt campus där den nya arkitektutbildningen startat.

Campus Umeå

På campus händer alltid något. Mittpunkten är Universum – en mötesplats med galleria som rymmer kafé, frisör, bokhandel, ett litet snabbköp och studieplatser. Här finns också restauranger, pubar, klubbar, bokhandel och annat. Här hittar du Aula Nordica, en scen för musik, föreläsningar och högtider. Vid den lilla dammen mellan Universum, Samhällsvetarhuset och Samverkanshuset firas Valborg av studenter och andra Umeåbor.

Kultur på campus – unikt projekt i Sverige

Kultur på campus är ett Sverigeunikt projekt som levererar gratis kultur till studenter och personal vid Umeå universitet. Vid lunchtid någonstans på campus kan du varje vecka njuta av musik, film, litteratur, dans, teater eller konst. Läs mer om Kultur på campus .

Bibliotek

På Umeå universitet finns det gott om läsplatser, grupprum, tysta läsesalar och flera datorlabb. På Campus Umeå finns Universitetsbiblioteket  UB och Medicinska biblioteket och de har öppet alla dagar i veckan under terminerna. Umeå universitetsbibliotek har varje år omkring en miljon besökare på de tre bibliotek som de ansvarar för.
UB håller till i ljusa och luftiga lokaler mitt i Lindellhallen på Campus Umeå. Här finns cirka 1,5 miljoner böcker fördelade på 33 000 hyllmeter. Här finns också Resurslabbet med datorer som har program anpassade för skriv-­ och läshjälp. Umeå universitetsbibliotek är det största vetenskapliga forskningsbiblioteket i Norrland.

Studentboende i Umeå

Som student kan du, förutom de vanliga bostadsformerna, välja att bo i studentlägenhet eller studentkorridor. Dessa bostäder är bara tillgängliga för studenter, och har ofta en lägre hyra än genomsnittet. Om du funderar på att läsa i Umeå bör du så snabbt som möjligt ställa dig i bostadskö hos det kommunala bostadsföretaget Bostaden . Det kostar inget och är inte bindande. Det finns även privata hyresvärdar som har studentboende i Umeå, till exempel Balticgruppen. Umeå kommun har också en akutrumsförmedling  för dig som måste flytta hit med kort varsel.

Stad:
Umeå
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Universitet
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact