Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Yrkeshögskolor
Längd
1 år 2 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Kommunikationer

Det är viktigt med välfungerande kommunikation via flyg, buss och tåg. Inom detta område pågår spännande förändringar i Kramfors kommun. År 2011, när snabbtågen rullar på både Ådalsbanan och Botniabanan, blir Kramfors en central del av en stor arbetsmarknadsregion. Du tar du dig till Umeå på dryga timmen, och Stockholms storstadspuls nås på fyra timmar. Redan nu finns goda kommunikationsmöjligheter. Från Kramfors/Sollefteå flygplats är det endast 55 minuter till Stockholm. På 45 minuter når du också Gällivare, dit flygbolaget Nextjet har turer två gånger dagligen, och om några år kommer du att kunna kliva av och på tåget vid flygplatsen.

Ett flertal bussbolag kör dagligen turer både norrut och söderut.

Bostaden under studietiden

Föreläsningar, tentor, fester, friluftsliv, fika på stan, seminarier ja listan på allt som ska hinnas med kan göras hur lång som helst. Då är det skönt att ha ett bekymmersfritt boende som erbjuder lugn och ro och ger ett trivsamt studieklimat. Vi vet dessutom att studentlivet ibland kan slå stora hål i ekonomin och därför har alla studerande fått en egen guldkant på 1,5 hyresfri månad varje år hos oss om du ska fortsätta dina studier efter sommaren.

Boka din lägenhet redan idag!
Nu erbjuder vi möjligheten att boka din lägenhet direkt på nätet när som helst på dygnet när det passar dig Krambo eller Norells fastighetsförvaltning

Utbildningar

Vi erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning.

Här inriktar vi oss på, i huvudsak, kvalificerad yrkesutbildning (KY), och Yrkeshögskoleutbildning (YH). Men även arbetsmarknadsutbildning, och kommunal vuxenutbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla våra verksamheter.
Vi samarbetar med alla aktörer som påverkar våra kunders väg till arbetslivet. Näringslivets branschorganisationer, Kramfors kommuns tillväxtenhet, Arbetsförmedlingen och kommunens studierådgivare etc. När vi länkar samman detta nätverk med våra utbildningar blir det ett kraftfullt verktyg som ger mycket goda resultat.

Internationella projekt och praktik
I en modern utbildningsorganisation är internationella projekt och utbyten en självklarhet. Vi hjälper dig som studerar hos oss att hitta rätt bland EU:s utbildningsprogram som erbjuder finansieringsstöd både till praktik och internationella utbyten/kontakter.

Vi har kontakter i bl.a. Skottland, Nord Irland, Färöarna, Finland, Norge, Portugal, Grekland, Island och Grönland. Våra studerande har bl.a. genomfört praktik i USA, Sydafrika och Thailand.

Yrkeshögskolan Höga Kusten är en del av vuxenutbildningen i Kramfors kommun, där ingår även Studiecentrum och PowerHouse.

Byggproduktionsledare – 83 veckor

(415 YH-Poäng)
Utbildningen riktar sig till dig som gillar att ta ansvar, vara spindeln i nätet och ha många bollar i luften. I grunden bör du också ha ett genuint intresse för arbete med människor i grupper – Att vilja utveckla andra är självklart för dig. En bra egenskap är också ett intresse för tekniska frågor och problemlösning.

Design Engineer – 40 veckor

(200 YH-Poäng)
Utbildningen har utvecklats och genomförs i nära samverkan med arbetslivet, vilket ger dig goda möjligheter till anställning efter avslutade studier. Det är rätt tid att investera i en konstruktörsutbildning nu!

Mätningstekniker – 83 veckor

(415 YH-Poäng)
Arbetet är varierande och mycket självständigt. Man arbetar både inne och ute och arbetsuppgifterna innebär ofta intressant problemlösning, en spännande blandning av frihet och precision, natur och teknik.

Datorspelprogrammering KY-utbildning

(120 poäng)

Specialiserad undersköterska i demensvård

(200 YH-poäng)
Utbildningen ger en fördjupad kunskap och yrkeskompetens för att arbeta i team inom vård och omsorg om personer med demenssjukdom.
Utbildningen ger också möjligheter att fungera som handledare för personal och stöd till anhöriga.

Stad:
Kramfors
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Yrkeshögskolor
Längd:
1 år 2 år

Relaterade annonser

Contact