Yrkeshögskolan i Upplands-Bro

Yrkeshögskolan i Upplands-Bro

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Yrkeshögskolor
Längd
1 år 2 år
Gå vidare till hemsidan

Description

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du t.ex. gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga lärare med gedigen branscherfarenhet, samt praktikperioderna ute i arbetslivet ger dig praktisk erfarenhet samt kontakter som är mycket värdefulla när du söker jobb.

Trafiklärarutbildning

Utbildningen är på yrkeshögskolenivå och genomförs i nära samarbete med branschens företag samt med branschorganisationen STR. Denna samverkan säkerställer att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning. Praktik på samarbetsföretag ingår i utbildningen och ger
dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb. Utbildningen startar årligen i augusti och pågår under 60 veckor (300 YH-poäng). Av dessa består 15 veckor av praktik (LIA). Du kan i regel välja att göra praktiken vid en trafikskola på din hemort. Utbildningen genomförs i moderna utbildningslokaler i Kungsängen, 25 minuters pendelavstånd från Stockholms central. Idag råder brist på trafiklärare och dina möjligheter till arbete efter genomgången utbildning är därför mycket goda.

Behörighetskrav
Fullföljd gymnasieutbildning på nationellt program eller motsvarande kunskaper som bedöms individuellt utifrån inkomna betyg, kursintyg och arbetsintyg.
Godkända betyg i SvA/SasA, SvB/SasB, En A. Körkort sedan 3 år med minst B-behörighet.

Upplands-Bro kommun

I hjärtat av Mälardalen! Upplands-Bro är en av Storstockholms naturskönaste kommuner med 13 mil stränder runt Mälaren och en skärgård på närmare 50 öar. Det vänliga, omväxlande och lättillgängliga landskapet erbjuder rika möjligheter till aktiv fritid. Här möts en rik, mångtusenårig historia med en spännande framtidsutveckling.

Boende, arbete, fritid

I Upplands-Bro suddas gränserna mellan boende, arbete och fritid ut. Här flyter de olika delarna naturligt ihop. På en halvtimme kan kommunens drygt 23 600 invånare byta ut den fridfulla, lantliga idyllen mot pulserande storstadsliv mitt i Stockholms city. Kommunens växande näringsliv gör att allt färre invånare behöver pendla ut för att förvärvsarbeta. Här satsar man med stort allvar på att förbättra näringslivsvillkoren och locka nya företag. Bibliotek finns såväl i Kungsängen som i Bro, liksom sporthallar och idrottsplatser. Kommunens fräscha simhall med upplevelsebad ligger i Bro. Året kantas av olika sorters evenemang och ett brett föreningsliv erbjuder aktiviteter för alla intressen och åldrar.

Stad:
Upplands Bro
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Yrkeshögskolor
Längd:
1 år 2 år

Relaterade annonser

Contact