Yrkesvux Falkenberg

Yrkesvux Falkenberg

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Yrkesutbildningar
Längd
1 år
Gå vidare till hemsidan

Description

Samtliga kurspaket skapas i samarbete med olika branschråd och anpassas till de vuxenstuderandes behov.I vissa kurser studerar du tillsammans med ungdomsgymnasiet, i andra kurser enbart med vuxenstuderande.
om du har ytterligare önskemål kring utbildningsalternativ, utöver Kompetenscentrums utbud, har du en möjlighet att söka en utbildning i våra grannkommuner inom Region Halland.

Utbildningar inom Yrkesvux

Butikssäljare – karaktärsämneskurser för vuxna

1 termin, enbart vuxenstuderande

EL – karaktärsämneskurser för vuxna

3 terminer, studierna bedrivs i samundervisning med ungdomsgymnasiet

Industri – karaktärsämneskurser för vuxna

2 terminer, studierna bedrivs i samundervisning med ungdomsgymnasiet

Livsmedel – karaktärsämneskurser för vuxna

2 terminer, studierna bedrivs i samundervisning med ungdomsgymansiet

Omvårdnad – karaktärsämneskurser för vuxna (se även Vårdvux)

3 terminer, enbart vuxenstuderande

Högskola på distans

I samverkan med universitet och högskolor erbjuder vi inom Kompetenscentrum Falkenberg högskolestudier på hemmaplan. Med hjälp av telebild deltar du och dina studiekamrater i föreläsningar, seminarier, gruppdiskussioner m.m
Studera med flexibilitet Vill du studera på högskolenivå finns flera olika möjligheter t ex flytta till en högskoleort, pendla till ett universitet eller studera via Kompetenscentrum Falkenberg. Att kunna studera på hemmaplan ger så många fler människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. För den som har familj och barn hemma är det ovärderligt att studera på hemmaplan. På Kompetenscentrum Falkenberg deltar du tillsammans med dina studiekamrater i en telebildsändning på allt från 20 minuter till ca 2 timmar – ofta med efterföljande grupparbeten. I regel äger sändningarna rum en gång per vecka eller varannan vecka. Du kan också göra din tentamen här på Kompetenscentrum Falkenberg (genom avtalad tid) istället för att bege dig till högskola på annan ort.

Falkenberg som studentstad

Allt vi har i Falkenberg bjuder vi med glädje på. Havet med de långa sandstränderna, skogen och de många sjöarna, stadens gemyt och Ätradalens öppna landskap. Du får också ta del av det stora utbud av evenemang, nöjen och aktiviteter som finns här. Extra glädjande är att Du hittar Sveriges största utflyktsmål i Falkenberg – Gekås Ullared.
Vi i Falkenberg är mycket stolta över vår kommun.

Ansökan till Yrkesvuxutbildning gör du alltid i din hemkommun.
Om du är skriven i Falkenbergs kommun skickar eller lämnar du din ansökan till Kompetenscentrum Falkenberg, se adress nedan.

Stad:
Falkenberg
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Yrkesutbildningar
Längd:
1 år

Relaterade annonser

Contact