Webbutveckling och programmeringsutbildning

Vill du lära dig programmera för webben? Vill du få kunskap om moderna och kommande tekniker som används vid utveckling av webbplatser idag och imorgon? Då är detta utbildningen för dig!

Under utbildningen läser man kurser där programmering för klient- och serversida är det centrala. För att man ska kunna skapa webbapplikationer läser man kurser om bland annat HTML5, CSS, JavaScript, PHP, ASP.NET, Ruby on Rails, Python, C# och databaser.

Utbildningens längd

Webbutvecklingsutbildningen omfattar 120 poäng som är det samma som två års studier. Efter två år får man en högskoleexamen.

Inriktningar & vidareutbildning

Några lärosäten erbjuder ett valfritt påbyggnadsår som går ut på fördjupningar inom tekniker som Adobe Air, Django, iOS eller 3D för webben.

Arbeta som webbutvecklare och programmerare

Som webbprogrammerare kommer du att vidareutveckla ditt intresse för webben och programmering i en utvecklande miljö med spännande möjligheter. Många arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar exempelvis programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering, sökmotoroptimering och utveckling av webbkampanjer.

Löner för webbutvecklare och programmerare

  • Medianlön: ca 25 000kr

Arbetsmarknad

  • För nyutexaminerade: Hög efterfrågan
  • För erfarna: Hög efterfrågan