Studeravidare.se hjälper de 550 000 som söker till högskolan varje år genom att presentera högskolor, universitet, utbildningar, program och kurser för blivande och nuvarande studenter.

Hos oss kan man även öva på högskoleprovet genom våra interaktiva prov. Vi vill också bidraga till första steget i karriären då vi ger tips på företag som erbjuder tjänster för studenter, tex examensarbete och traineeplatser. Genom webbplatsens uppbyggnad där varje lärosäte har sin egen presentationssida får besökarna, lärosätena och arbetslivet chansen att rikta sitt intresse åt rätt håll.

Studeravidare grundades under 2010 på initiativ av Erik Bernhardsson och Jim Fridlund. Idén är att skapa en komplett programkatalog över alla Sveriges högskolor och universitet.

Information om program och kurser som finns tillgängliga i vår sökmotor och på respektive lärosäte hämtas från Skolverket och UHR. Här presenterar vi ansöknings- och antagningsrelaterad data tillsammans med grundläggande information om utbildningen. Som användare är även det möjligt att söka program eller kurs med sina egna intresseområden och betyg från gymnasiet, komvux och högskoleprovet.