Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Universitet
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till universitets hemsida

Description

Varför studera vid Göteborg universitet

Är du redo för nya steg i livet? Är du nyfiken på din omvärld? Då är Göteborgs universitet en bra utgångspunkt.
Att studera här ger nya perspektiv på arbete och studier, lärande för livet och en mängd kontaktytor. Allt i en internationellt präglad miljö vid ett av Europas stora universitet.

Högklassig utbildning

Vid Göteborgs universitet finns ett stort utbud av både program och kurser med framstående lärare och nära till forskning och forskare av rang. Här har du goda möjligheter till berikande utlandsstudier i de många avtal vi har med framstående internationella universitet.

Studentlivet

Kombinationen av ett komplett kulturutbud och ett myllrande studentliv ger dig oändliga alternativ för att fylla din fritid med varierande upplevelser. Allt inom gångavstånd.

Ledande forskning

Här bedrivs forskning i världsklass. Utmärkande för universitetet är också en nära koppling mellan forskning och undervisning, våra studenter kommer ständigt i kontakt med aktuell forskning inom sina områden. Samarbetet med Chalmers, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, näringslivet och övriga samhället har stadigt fördjupats under senare år, liksom de internationella kontakterna och samverkansprojekten.

Ett miljöcertifierat universitet

Ute i världen finns endast ett fåtal miljöcertifierade universitet. Vi är ett av dem. Ekologi, klimatpåverkan och resursförbrukning är centrala frågor på universitetet. Hållbar utveckling ges stort utrymme och i dagsläget har vi mer än 350 forskare verksamma inom området. Vi har även 460 kurser och 60 program som har inslag av miljö och hållbar utveckling, vilket är ett av Sveriges bredaste utbud.

Globala utbildningar

Genom universitetets många avtal med andra universitet runt om i världen finns stora möjligheter för våra studenter att läsa en del av sin utbildning utomlands. Vi ingår i samma utbildningssystem som resten av Europa, vilket innebär att det blir lättare att jämföra utbildningar och examen. På så vis blir det också lättare för dig som student att studera och söka jobb utanför Sveriges gränser.

Mitt i staden

En av de saker som gör Göteborgs universitet speciellt är att det ligger insprängt mitt i de centrala delarna av staden, nära till allt som en storstad har att erbjuda av kultur, nöjen, sport och shopping. Dessutom tar du dig ut till havet och skärgården med en enkel spårvagnsbiljett.

Studentintervjuer

Du kan också läsa vad våra studenter tycker om studierna och livet som student i Göteborg. Läs studentintervjuer här.

Stad:
Göteborg
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Universitet
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact