Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Du har ca 60 utbildningsprogram och ungefär 1200 olika kurser att välja mellan inom våra åtta utbildningsområden. Välj med omsorg utifrån dina intressen och framtidsplaner. Många program har framgångsrikt konkurrerat om studenter i många år. Forskningens anknytning till utbildningen är central, vilket borgar för en hög kvalitet. Ett nära samarbete med näringslivet borgar också för en hög kvalitet i våra utbildningar.

”En lagom stor skola med närhet till allt. För en gångs skull en paroll som stämmer överens med den verkliga organisationen.”

Nästa generations lärande

Antarktis eller Italien – var du än befinner dig i världen kan du studera hos oss. Vi är bland de främsta i Sverige när det gäller att erbjuda nätbaserad utbildning. Vi utvecklar undervisningen med hjälp av ny teknik. Det gäller också om du läser på campus. Men det är alltid du som student som står i centrum.
Läs mer på www.du.se/ngl

Elitidrott och högskolestudier

Om du antas till elitidrottsstudier kan du anpassa dina studier efter din elitsatsning. Idrotter som kan ingå i detta är skidor, friidrott, orientering, triathlon och cykel.  Bland våra framgångsrika idrottare finns friidrottarna Jenny och Susanna Kallur, orienteraren Lena Eliasson, skidorienteraren Erik Rost och cyklisten Lars Bleckur.
Läs mer på www.du.se/elitidrott

Du försvinner inte i mängden

Väljer du någon av våra utbildningar får du mycket på köpet. Du lär dig något nytt samtidigt som du utvecklas som person. Här grundas en gemenskap som sträcker sig långt bortom examensdagen. Ur gemenskapen mellan studenter och lärare växer en trygghet, som i sin tur ger självförtroende och trivsel. Högskolan Dalarna har en storlek som vi tror passar dig.

Högskolan Dalarna har sin verksamhet koncentrerad till två campus

– Campus Falun och Campus Borlänge. De båda städerna är ungefär lika stora, har olika historia och utveckling men kompletterar varandra alldeles utmärkt. Profilfrågor som miljö och hälsa, idrott, tillväxt och företagande har naturliga kopplingar till båda städerna. Högskolan Dalarnas samverkan med företag och övriga samhället ger studenterna goda arbetsmöjligheter i regionen.

Falun är centralort i länet med länslasarett, länsstyrelse, länsmuseum och andra centrala organ. Staden har gamla anor och grundades 1641 av drottning Kristina och var under en period Sveriges andra stad. Idag har man 56 000 invånare. Här finns en trevlig stadskärna med många caféer och restauranger, ett rikt kulturliv och ett aktivt idrottsliv mycket tack vare Lugnets sport- och friluftsanläggning.

Borlänge, med 49 000 invånare, är en ung stad som fick stadsrättigheter 1944. Här ligger SSAB och Stora Kvarnsvedens pappersbruk men också Trafikverket (före detta Vägverket och Banverket) och Teknikdalen. Borlänge kallar sig med rätta Dalarnas handelsstad och är bland annat känd för sitt sfäriska köpkomplex Kupolen. Musiklivet är mycket aktivt och visar sig bland annat i sommarens riktigt stora händelse Peace & Love festivalen.

Stad:
Borlänge
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact