Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Högskolor
Längd
1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Liten högskola med stora valmöjligheter

Högskolan i Gävle har unika och utmanande utbildningar. Både yrkesutbildningar, som sjuksköterska och lärare, och breda utbildningar som ger dig de kunskaper du behöver i exempelvis ekonomi eller datavetenskap. Det breda utbildningsutbudet innehåller allt ifrån hälsopedagog via mäklar- och ingenjörsprogram till litteratur och film.

”Att välja vad och var man ska plugga är inte lätt. Det är ett val som kommer att följa en genom livet, och det är därför viktigt att tänka noga innan man bestämmer sig. Det bästa är därför ofta att starta i sig själv.”

Hos oss står du i centrum

Vi erbjuder en kreativ studiemiljö i en miljöcertifierad högskola där samverkansuppgiften med regionens näringsliv och kommuner står högt på dagordningen. Vidare är vi stolta över att från första introduktionsdagen kunna tillhandahålla god service till våra studenter.

Distansutbildning – här ligger vi i framkant

Bor du långt från Gävle? Är familjen rotad i din hemstad? Jobbar du, men vill ha lite utveckling och inspiration vid sidan av arbetet? Oavsett livssituation kan du studera hos oss. Vi har flera distansprogram och många kurser att välja bland. Med åren har Högskolan i Gävle blivit ett av de ledande lärosätena inom distansutbildning. Omkring 37 procent av studenterna läser på distans. Oftast läser distansstudenter på deltid, men flera kurser och program finns även på heltid. När du läser på distans är det enklare att planera studietid och välja studieplats efter hur det passar dig. Mer information om utbildningsformer, lärcentra och teknikstöd finns på www.hig.se.

En levande stad – shopping, krogliv, kultur, idrott

Gävles läge vid havet gör att vattnet i högsta grad är närvarande. Stadens största kändis, Gävlebocken, hittar du bredvid Gavleån, som rinner genom staden. Gävle är en stad känd för sina många restauranger, pubar, krogar, caféer och gallerior med massor av butiker. Staden har ett rikt utbud av kultur och fritidsaktiviteter. En bred och varierad kulturscen med fler teatrar än de flesta andra svenska städer. Konsten har också flera arenor.  Såväl världsartister som svenska stjärnor gästar vårt blåfärgade, runda konserthus. Idrotts- och föreningstraditionen är stark i regionen och det finns hundratals föreningar att välja bland.

Stad:
Gävle
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Högskolor
Längd:
1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact