Lunds universitet

Lunds universitet

Adress
Sandgatan 3 Box 117 221 00 Lund
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till högskolans hemsida

Description

Vi utbildar och forskar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. Genom samverkan med omvärlden ser vi till att kunskap och innovationer kommer samhället tillgodo. 47 000 studenter och 6 300 anställda från hela världen är verksamma främst i Lund, Malmö och Helsingborg. Vi samarbetar med 680 partneruniversitet i mer än 50 länder.

Gilla Lunds universitet på Facebook och ställ din fråga till oss om studier.

Medlem i internationella universitetsnätverk
Vi är som enda svenska universitet medlem i de internationella nätverken League of European Research Universities (LERU) och Universitas 21, där vi samarbetar med andra ledande universitet i Europa och världen.

Lunds universitet är mitt i en intensiv utvecklingsfas. Vi har i konkurrens lyckats ta hem alltmer forskningsmedel och verksamheten växer. Två av världens ledande materialforskningsanläggningar byggs i Lund –MAX IV och ESS. Här startar också Ideon Medicon Village, som ska erbjuda en unik miljö inom Life Science; genom att integrera forskning, innovation och företagande skapas förutsättningar för bättre hälsa och liv.

Täcker av nästan alla olika ämnen
Det finns program och kurser i nästan alla olika ämnen; teknik, samhällsvetenskap, juridik, ekonomi, naturvetenskap, medicin, humaniora och teologi.
De konstnärliga högskolorna hittar du i Malmö och flygutbildning i Ljungbyhed. På Campus Helsingborg kan du bl.a. läsa service management, marinbiologi, kommunikationsvetenskap och teknik. Lund är en mysig stad med närhet till både Malmö och Köpenhamn. Som student i Lund har du tillgång till ett sprakande studentliv fyllt med sport, spex, musik, film, fester, debatter och mycket mer. Ett toppmodernt universitet från 1666, beläget i Sveriges roligaste studentstad!

Nationerna
I Lund finns 13 studentnationer, dessa fungerar som centrum för studielivet. Här erbjuds lunch, kaféer, restauranger, fester och inte minst bostäder. De har egen tidning, egen radiostation och idrottsklubb. Som en “nation” på universitetet helt enkelt.

Lund som studentstad
Lund är vad man skulle kunna kalla den ultimata studentstaden. drygt var tredje invånare är student vid universitetet. Vart man än vänder sig cyklar studenter förbi med ett sus, förmodligen på väg till nästa föreläsning. Man pratar till och med om den Lundensiska andan, att se på livet med både humor och ironi. Staden är full av studenttraditioner. Spexen och karnevalerna är exempel på detta. I Lund finns mycket att göra för dig som student; krogar, kaféer, biografer, teatrar, idrott, gallerior, turistattraktioner osv.
Både Malmö och Köpenhamn ligger nära och bra för den som vill ha ett större utbud.

Arbetslivskontakter
För att vara attraktiv på arbetsmarknaden efter dina studier är viktigt att tidigt etablera en kontakt med näringslivet. Nedanstående aktörer är intresserade av att komma i kontakt med dig angående examensarbete, praktik, sommarjobb, trainee eller internship.

Stad:
Lund
Plats:
65
Studenter:
1200+
Utbildningstyp:
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Kontakt