Örebro universitet

Örebro universitet

Adress
Ledigt mellan
Utbildningstyp
Universitet
Längd
0,5 år 1 år 2 år 3 år
Gå vidare till universitets hemsida

Description

På Örebro universitet kan du välja bland 90 program och 800 kurser. Örebro universitet har ett rikt studentliv med ca 16 000 studenter. På campus finns ett 20-tal föreningar som kan hålla dig sysselsatt när du behöver en paus från pluggandet. Här finns bl.a. en komplett idrottsanläggning och ett gym. Dessutom finns Örebros största nattklubb på campus – Kåren.

Örebro som stad är överraskande. Här finns allt vad man kan önska av en storstad fast i mindre skala. Shopping. Musik. Kultur. Naturen är nära och du kan ägna dig åt allt från vandring och skidåkning till fiske och bad. När du studerar i Örebro har du bostadsgaranti. Förresten så är hyrorna här bland de lägsta i landet.

PS. Du vet väl om att studenter med examen från Örebro universitet ligger i topp när det gäller att få jobb efter avslutad examen.

Garanterad studentbostad

Att vid terminsstarten stå utan bostad är inte bra. Det tycker i alla fall vi i Örebro. Därför har alla våra studenter bostadsgaranti. Det finns ett stort utbud av studentbostäder. Dessutom är hyrorna bland de lägsta i landet.
Om du redan bor i närheten av Örebro kan bostadsproblemet vara löst. Behöver du flytta till Örebro och inte har någon lägenhet erbjuder Örebrobostäder AB (ÖBO) dig bostadsgaranti.
Om du kommit in på andra eller tredje antagningen, och alltså inte kunnat ställa dig i bostadskö i god tid anordnas, om det inte finns lediga bostäder, akutboende. Ansvarar för akutboendet gör Örebro studentkår som vid varje terminsstart hjälper studenter utan boende. På detta sätt kan man få tid i ytterligare cirka en månad att hitta en bostad.
Läs mer om bostadsgarantin här!

Örebro studentkår

Örebro studentkår företräder och driver studenters intressen i frågor kring utbildning och studentliv. Du kan vända dig till studentkåren med frågor och funderingar kring din studiesituation eller utbildning.
Studentkåren är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden organisation som består av många verksamheter, som du har möjlighet att engagera dig i.

Studentstaden Örebro

Örebro är en av Sveriges bästa studentstäder. Det tycker vi och Sveriges förenade studentkårer (SFS), som utsåg Örebro till Sveriges bästa studentstad för läsåret 2010/2011.
Det är glädjande men inte förvånande. Sedan länge har vi ett mycket väl fungerande samarbete mellan våra studenter och universitet, kommun och näringsliv. Det innebär bl. a. att vi kan erbjuda en av de bästa introduktionerna på din studietid och det innebär dessutom att du som som student får bra möjligheter till ditt drömjobb när studierna är till ända.

Stad:
Örebro
Plats:
Studenter:
Utbildningstyp:
Universitet
Längd:
0,5 år 1 år 2 år 3 år

Relaterade annonser

Contact