Sveriges enda djursjukskötarutbildning som ges på universitetsnivå finns på SLU. Som djursjukskötare arbetar du främst på djursjukhus och djurkliniker med häst, hund, katt och andra sällskapsdjur. Att djuren mår bra är viktigt, både för djuren, djurägarna och för samhället. Djurens positiva betydelse för folkhälsan poängteras i många sammanhang och detta kräver en väl utbyggd och modern djursjukvård. Djursjukskötarens kompetens inom djuromvårdnad säkerställer att djuren får den bästa vård och omsorg som finns att tillgå.
Utbildningen ger en bra helhetsbild och en fördjupad kunskap i djursjukvård och djuromvårdnad. Dessa två områden är områden där kraven på hög kompetens hela tiden ökar. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Efter färdig utbildning och godkänd examen kan man ansöka om legitimation hos Jordbruksverket. Utbildningen ger dig även behörighet att studera vidare på avancerad nivå.
Arbeta som djursjukskötare
Djurens välmående är viktigt, både för djuren, djurägarna och för samhället. Djurens positiva betydelse för den totala folkhälsan visar vikten i en väl utvecklad djursjukvård. Man ser också att det behövs förebyggande djurhälsovård och rehabilitering samt möjlighet till professionell rådgivning till djurägarna.
Området djursjukvård och djuromvårdnad växer kraftigt på arbetsmarknaden och utsikterna för den som utbildar sig är mycket goda.
Arbetsplatsen är främst på djursjukhus och djurkliniker med fokus på häst, hund, katt och exotiska sällskapsdjur.
Utbildningsform: Universitet
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a 2b 2c, Naturkunskap 2 (kan ersättas av Bi 1, Fy 1a, Ke 1 eller Bi 1, Fy 1b1+1b2, Ke 1) Samhällskunskap 1b eller 1a1 Studielängd/Omfattning: 3 år, 180 HP Studietakt: 100% Pris: Eget köp av läroböcker & CSN-berättigad Studieform: På plats Lön: Median lönen för en djurskötare 28 500 kr - 35 100 kr
Lägg till en recension