Starta företag under studietiden

Starta företag under studietiden

Starta företag med Drivhuset under din studietid. Se vad Drivhuset kan erbjuda dig som student här.

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ arbetsmiljö skapar vi framtidens företag. Sedan 1993 har över 3200 företag fått hjälp av Drivhuset under deras start- och tillväxtfaser.

Exempel på lyckade Drivhusetföretag från Borås!

Upzone är Sveriges roligaste äventyrspark!
Upzone erbjuder äventyr på hög nivå, ändå upp till 11 meter ovanför marken. Åk den 50 meter långa linbanan eller kasta er in i spindelnätet. Hjälp varandra att övervinna alla utmaningar och ha riktigt roligt tillsammans. Du börjar att klättra upp i stegen som tar dig till första plattformen i en utav våra fyra hinderbanor, nu börjar utmaningen, det är en lång svajig sicksackbro du måste ta dig över för att komma till nästa plattform, klarar du det, klarar du allt!
Tamara Christmann

Slipsbox.se är en webshop som säljer accessoarer för män.

Grundidén är att sälja en box innehållande: Slips, bröstnäsduk och manschettknappar. Allt i matchande tyg och förpackning. Snyggt i garderoben och perfekt som present. Nu har jag även utökat sortimentet med klockor och det finns även andra planer på vad som kan säljas med samma koncept. Det roligaste med att driva eget är: Insikten att det bara är jag som påverkar resultatet.
Eric Danzén

Puremical är ett specialistföretag inriktat mot att förebygga otillåtna restkemikalier i textil- och lädervaror importerade till Sverige.

Puremical tillhandahåller trygga och effektiva helhetslösningar efter era behov. Tillsammans bygger vi upp ett hållbart kemikaliearbete, som ger ökad trygghet och förståelse för kemikalier, samt dess användning i produktionen.
Rebecca Watkins

När kommer pengarna?

Du är berättigad till din ersättning när:rnu003culu003ern tu003cliu003edu skickat in din ansökanu003c/liu003ern tu003cliu003eCSN fattat ett beslut om att du får studiemedelu003c/liu003ern tu003cliu003eskolan rapporterat att du börjat läsau003c/liu003ern tu003cliu003edu skickat in en studieförsäkran.u003c/liu003ernu003c/ulu003ernPengarna betalas ut i förskott för fyra veckor i taget. Den första utbetalningen för terminen sker i samband med att du börjar studera. Denna utbetalning kan gälla mellan en och sex veckor. De följande utbetalningarna får du kring den 25:e varje månad.

Studentekonominrn

Sveriges förenade studentkårer, SFS, har utgått från den riksnorm som Socialstyrelsen använder sig av för socialbidrag till en vuxen ensamstående människa när de gjort en sammanställning av budget för studerande. Till detta har de lagt kostnader för boende och el, resor till och från högskolan, kurslitteratur och tandvård. Det finns även en post för oförutsedda nödvändiga kostnader som är tänkt att sparas till nödfallssituationer. Exempel på sådana är läkarvård, besök hos gynekolog, eventuella lagningar i tänderna, akuta resor och så vidare. Budgeten är utan tvekan en överlevnadsbudget satt utifrån svensk skälig levnadsnivå.rnrnSyftet med studiemedel är att det ska täcka nödvändiga kostnader under studietiden. En student ska kunna försörja sig via sitt studiebidrag enbart eftersom heltidsstudier likställs med förvärvsarbete i den bemärkelsen att den upptar lika mycket tid.

SFS Studentbudget 2016rn

u003cimg class=u0022size-full wp-image-1490 alignleftu0022 src=u0022https://studeravidare.se/wp-content/uploads/2022/09/sfs-studentbudget.gifu0022 alt=u0022u0022 width=u0022397u0022 height=u0022580u0022 /u003ernrnu003cstrongu003ePersonlig hygien inkl. tandvård:u003c/strongu003ernGäller sådant som tvål, tandkräm, blöjor, hårklippning m.m. samt kostnad för ett årligt tandläkarbesök (undersökning) för vuxna.rnrnu003cstrongu003eKläder, skor:u003c/strongu003ernEtt basbehov av vanliga kläder och skor som används till vardags, på fritiden och för något festligare tillfälle. Här ingår även tillbehör som väska, klocka och paraply.rnrnu003cstrongu003eFritid:u003c/strongu003ernVanliga fritidsaktiviteter, leksaker, böcker, skidor, cykel, föreningsavgift m.m.rnrnu003cstrongu003eFörbrukningsvaror:u003c/strongu003ernDagligvaror som främst används för vård och skötsel av hemmet som tvätt- och rengöringsmedel, toalett- och hushållspapper m.mrnrnu003cstrongu003eHemutrustning:u003c/strongu003ernMöbler, husgeråd, tv, dator m.m. Frys, diskmaskin och tvättmaskin ingår inte.

Medier:rn

Kostnad för bredband, fast telefoni, tv-licens och dagstidning m.m.* (I SFS uträkning ingår antingen fast eller mobil telefoni i denna post)rnrnI beräkningarna från Konsumentverket förutsätts att du inte har några funktionsnedsättningar eller sjukdomar som innebär extra utgifter för till exempel hjälpmedel eller mediciner. Observera att inte alla hushållskostnader ingår i beräkningarna. Kostnader som inte ingår är till exempel för resor, hälso- och sjukvård, glasögon, presenter, semester, kalas, alkohol, tobak och spel.rnrn